Krijn Rijke vertrekt als wethouder in Heemskerk

Algemeen
Krijn Rijke
Krijn Rijke (Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - Krijn Rijke (CDA) vertrekt als wethouder van de gemeente Heemskerk. Hij heeft vandaag, dinsdag 19 oktober, formeel zijn ontslagaanvraag ingediend. De reden voor de ontslagaanvraag ligt in de privésfeer en vloeit voort uit het overlijden van zijn echtgenote Gerda Rijke eerder dit jaar. In verband hiermee wordt Krijn Rijke momenteel al tijdelijk als wethouder vervangen door het CDA-bestuurslid Frits Brouwer.

Krijn Rijke vraagt de gemeenteraad om ontslag per 25 november a.s. Met dit ontslag komt formeel ook een einde aan de vervanging door Frits Brouwer. Deze heeft zich echter beschikbaar gesteld om de portefeuille, die hoofdzakelijk de gemeentelijke financiën betreft, te blijven vervullen. Dit zal dan zijn totdat er na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 een nieuw college van Burgemeester en Wethouders is gevormd. Frits Brouwer verklaart vandaag: ‘Ik doe dit in het belang van de gemeente Heemskerk en het CDA’. Hij tekent er nadrukkelijk bij aan dat hij niet beschikbaar is als wethouder in een nieuw college na de verkiezingen.

CDA-fractievoorzitter John van Nimwegen kent de afwegingen die tot het besluit van Krijn Rijke hebben geleid. ‘’Krijn heeft hier uitgebreid en openhartig met mij over gesproken. Het is allemaal heel treurig wat er is gebeurd en het is begrijpelijk dat hij nu een nieuw perspectief zoekt. Dat gunnen we hem ook van harte. Het CDA-Heemskerk is Krijn erg dankbaar voor wat hij als gemeenteraadslid en wethouder voor ons dorp heeft betekend.’’

Krijn Rijke zal in de raadsvergadering van 25 november aanstaande persoonlijk afscheid nemen van de gemeenteraad. Ook de voorgestelde benoeming van Frits Brouwer tot wethouder Financiën staat dan op de agenda.