Vermeende autodief aangehouden na wilde rit door regio

112-nieuws
Een 59-jarige man uit Haarlem is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden in Haarlem-Noord, nadat hij de politie ontvluchtte met een wilde rit door de regio als gevolg.
Een 59-jarige man uit Haarlem is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden in Haarlem-Noord, nadat hij de politie ontvluchtte met een wilde rit door de regio als gevolg. (Foto: PR)

REGIO - Een 59-jarige man uit Haarlem is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden in Haarlem-Noord, nadat hij de politie ontvluchtte met een wilde rit door de regio als gevolg.

“De politie wilde de betreffende bestuurder van een personenauto aanhouden”, aldus een woordvoerder. “Daarop negeerde hij het stopteken, en reed hij vervolgens met 100 kilometer per uur door de bebouwde kom. Via IJmuiden, Driehuis, en Santpoort-Noord, waarbij de bestuurder van de auto meerdere overtredingen maakte, is de achtervolging uiteindelijk gestopt op de Eemstraat in Haarlem-Noord.”

Gestolen auto

De verdachte ging er vervolgens rennend vandoor, maar werd na een korte sprint ingehaald en aangehouden. Politie: “De kentekenplaten op de auto bleken op 17 oktober te zijn gestolen op de in Haarlem-Noord, terwijl de auto zelf in augustus was gestolen in Zandvoort. De auto is in beslag genomen.” 

Onder invloed van drugs

De verdachte bestuurder, een 59-jarige Haarlemmer, zit vast. “Hij bleek op basis van een speekseltest onder invloed van vermoedelijk cocaïne en amfetamine. Bij hem is een bloedproef afgenomen.”