Column wethouder De Vries: ‘Trots op ons centrum’

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Veel mensen in Heemskerk hebben het vast al gemerkt. Er wordt hard gewerkt aan het opknappen van het centrum van ons dorp. Er komen her en der oversteekplaatsen bij, die de veiligheidssituatie echt beter maken. Op diverse plaatsen krijgen de verhogingen in het wegdek een extra accent. De lus bij de Gerrit van Assendelftstraat/ Maerelaan is er uit gehaald. Ook dit geeft, natuurlijk na even wennen voor iedereen, een veiliger verkeersituatie. De fietsenrekken verdwijnen uit het straatbeeld. Het is gebleken dat mensen deze niet of niet goed gebruikten. Daarvoor in de plaats komen op verschillende plekken de zogenoemde fietsnietjes. Dit zorgt er voor dat fietsen op geconcentreerde plaatsen komen en niet meer her en der op de stoepen. Het wandelen door het winkelgedeelte van het centrum wordt hierdoor een stuk makkelijker. Zeker als je met een kinderwagen op pad bent of met een scootmobiel naar het dorp komt.

Daarnaast pakken we ook nog de verkeerssituatie op het Haydnplein aan. Nu kan je nog op verschillende plekken het plein op en afrijden. Dit leidt te vaak tot gevaarlijke verkeerssituaties voor alle verkeersdeelnemers in dat gebied. En dan bedoel ik voetgangers, fietsers en automobilisten. Er komt straks 1 ingang en 1 uitgang. Dat maakt het al veel overzichtelijker. Ook passen we het parkeren op het plein zelf aan, zodat hier ook een veiliger situatie ontstaat.

En dat is nog niet alles. Er komt meer groen in het centrum en we passen de bewegwijzering aan. Minder borden op logische plekken, waardoor je nog makkelijker de weg kan vinden naar bijvoorbeeld de parkeergarage aan de Ruysdaelstraat.

Kortom, dit zijn allemaal verbeteringen waar de gebruikers van ons centrum blij mee zullen zijn. En dat zonder dat we het centrum autoluw of autovrij hoeven te maken. Want we zijn er trots op dat ons centrum goed bereikbaar is. Of je nu lopend komt, op de fiets of met de auto. Wees welkom!

Gaatze de Vries,

Wethouder van Heemskerk