Kerstvieringen voor de Rooms-Katholieke kerken regio IJmond Noord aangepast

Algemeen
De Rooms Katholieke bisschoppen hebben besloten de tijden voor kerkelijke vieringen tijdelijk te beperken.
De Rooms Katholieke bisschoppen hebben besloten de tijden voor kerkelijke vieringen tijdelijk te beperken. (Foto: Yvette van der Does)

REGIO - De Rooms Katholieke bisschoppen hebben 1 december, in navolging van de recente verscherping van de coronamaatregelen, besloten de tijden voor kerkelijke vieringen tijdelijk te beperken. Het regiobestuur van samenwerkingsverband “De Heilige Familie”, waarin de Rooms-Katholieke kerken in Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest, Castricum, Wijk aan Zee en Velsen Noord verenigd zijn, heeft in lijn met dit besluit voor de gehele regio de tijden van de vieringen aangepast. Voor vieringen die normaliter na 17.00 uur plaatsvinden is een nieuwe tijd gevonden, veelal eerder op de zelfde dag.

Het besluit heeft ook grote consequenties voor de geplande vieringen rond Kerstmis en de jaarovergang. De Kerstnachtvieringen zullen in alle parochies vervallen. In plaats hiervan zal voor de gehele regio op kerstavond één centrale viering zonder kerkgangers worden gehouden. Deze viering zal door de gezamenlijk kerken en pastores worden verzorgd en zal middels live streaming worden aangeboden.

Voor specifieke informatie over individuele parochies en vieringen, live streams en voor nadere informatie over de vieringen rond kerst en oud en nieuw wordt u geadviseerd de parochiële websites te raadplegen.