Cruyff Court Kampioenen 2018

Nieuws
Wethouder Aad Schoorl tekende de RESPECT-vlag van de Cruyff Foundation en reikte de prijzen uit. rodi.nl

HEEMSKERK - Vorige week maandag, dinsdag en woensdag werd op het Cruyff Court aan de Laan van Assumburg het jaarlijkse zes tegen zes toernooi gehouden. Hieraan namen 23 teams van 11 verschillende basisscholen deel. De meisjes van de Lunetten en de jongens van de Anne Frankschool werden kampioen.
Het was perfect weer om te voetballen. De organisatie van het toernooi lag in handen van de 'Heroes of the Cruyff Court', een groep jongeren uit de buurt, die vooraf diverse keren bij elkaar gekomen zijn om samen met Buurtsportcoach / Cruijff Coach Bart Neeft en jongerenwerker Emile van der Wal van Welschap het toernooi voor te bereiden. Dit resulteerde in een goed lopend, gezellig toernooi met naast de wedstrijden nog diverse andere activiteiten. Het hardste schot bij de snelheidsmeter kwam van Jassin van de Vlinderschool met 75 km/uur en Lola van de Zevenhoeven, zij schoot de bal met een snelheid van 72 km/uur. Brian van de Vlinderschool kon binnen drie minuten de bal 130 keer hooghouden. Omdat zich veel teams hadden ingeschreven, werd besloten om het toernooi over drie dagen te verdelen. Op maandag speelden de gemengde teams. De finale tussen de Lunetten 1 en het team van de Vlinderschool werd met 0-1 beslist in het voordeel van de Vlinderschool. De respect award ging die dag naar het team van de Zevenhoeven. Dinsdag speelden de recreatieve jongenspoules hun wedstrijden. In de finale speelde het Rinket tegen het tweede team van de Anne Frankschool. De Anne Frank won met 3-1 en de respect award ging naar Anne Frank 3. Woensdag speelden de meisjes en jongens die mochten strijden voor de titel 'Kampioen van Heemskerk'. Uiteindelijk mogen het meisjesteam van de Lunetten en het jongensteam van de Anne Frank zich een jaar lang Cruijff Court Kampioenen van Heemskerk noemen. De beide teams doen in het voorjaar van 2019 mee aan de kwartfinale van het Cruijff Court 6 vs 6 toernooi. De respect awards gingen die dag naar de teams van de Otterkolken.