Gelijkspel voor DSS tegen Bentelo

Floor Bos wist te scoren voor DSS met een doorbraak aan de 7 meter. (FOTO: HANDBALVERENIGING DSS) rodi.nl

HEEMSKERK - Handbalvereniging DSS speelde vorige week zaterdag tegen de nummer 10 van de ranglijst, Bentelo uit Overijssel. Bij voorbaat had de ploeg uit Heemskerk de beste kaarten, maar omdat het team nog niet compleet was door diverse blessuregevallen, hadden beide teams evenveel kans op de winst.
De thuisploeg opende de score met drie snelle break-outs en wist met mooie doelgerichte acties effectief tot scoren te komen. Bij de stand van 11-10 gaf DSS wat extra gas, waardoor de dames uit Heemskerk bij rust met drie punten verschil (17-14) op voorsprong stonden. De eerste tien minuten na de rust maakten de speelsters het zichzelf erg lastig. Er werd teveel in de breedte gespeeld in plaats van richting doel, waardoor Bentelo een aantal keer de bal kon onderscheppen en wist te scoren. In de dekking werd onvoldoende rugdekking gegeven en niet offensief genoeg verdedigd, waardoor DSS een paar keer werd overlopen. Als gevolg hiervan kwam Bentelo weer op gelijke hoogte met DSS (21-21). De laatste vijf minuten van de wedstrijd waren ontzettend spannend omdat beide ploegen vochten voor de punten. Met nog 45 seconden op de klok bij een stand van 24-24 vroeg trainer-coach Serge ter Horst een time-out aan om de tactiek voor de laatste aanval te bespreken. De Heemskerkse dames speelden met veel geduld en zetten een mooie combinatie op, die eindigde met een schot op het doel vanaf de rechterhoek. Het werd geen doelpunt, de bal belandde op de paal. Daardoor had Bentelo nog vijf seconden de tijd voor het creëren van een laatste kans. Dat leverde nog een vrije worp op, maar die werd gestopt door een goed invallende keepster Nencie Leijenaar. Beide teams wisten dus hun laatste kans niet te benutten, waardoor de wedstrijd 24-24 als eindstand kende. Op zondag 11 november speelt DSS tegen Fortissimo in Cothen om 14.00 uur.