DSS verliest van ZAP

De dames en begeleiding van DSS willen graag van deze gelegenheid gebruik maken om alle sponsors en vrijwilligers te bedanken en fijne feestdagen én een goede jaarwisseling toe te wensen. Ze hopen op een sportief mooi 2019! (foto: aangeleverd) rodi.nl

HEEMSKERK - De handbalsters van DSS gaan de winterstop in op de negende plaats in de competitie van de eerste divisie. Afgelopen zaterdag wist het team in Breezand geen winst te behalen op ZAP, met als gevolg dat DSS een plaats is gezakt in het klassement.
De eerste minuten nam DSS al snel een voorsprong door onder meer goed uitgespeelde kansen naar de rechterhoek, waar Natasja de Vries wist te scoren. Na de voorsprong van drie punten (2-5) kwam ZAP langzamerhand bij en was de score halverwege de eerste helft weer gelijk (8-8). DSS kwam aanvallend niet altijd tot scoren, maar ook ZAP had moeite om te scoren, mede omdat de verdediging van DSS erop gebrand was om de tegenpartij niet te ver te laten uitlopen. De teams gingen de kleedkamer in met een ruststand van 15-13.
DSS besloot de tactiek de tweede helft te veranderen, maar dit pakte niet uit zoals was gehoopt. Sterker nog, ZAP kwam op zeven punten voorsprong (21-14) en daar waar het bij ZAP allemaal net wel lukte, leek het DSS in alles tegen te zitten. De fouten in de aanval werden afgestraft door de thuisploeg en het verschil dat DSS had opgelopen wisten de dames niet meer goed te maken. Ilse Groot viel overigens zeer verdienstelijk in en wist twee keer te scoren vanaf de rechterhoek. Ook deed Murron Ris op de cirkel goede zaken, zij wist vanaf die positie drie keer het net te vinden. Na een uur spelen stond er 31-24 op het bord en moest DSS buigen voor ZAP.
Op zaterdag 5 januari zal worden gespeeld tegen Anytime Fitness/BFC uit Beek om 19.30 uur in sporthal De Waterakkers te Heemskerk.