De bijenhotel wordt bij de begraafplaats Eikenhof geplaatst.
De bijenhotel wordt bij de begraafplaats Eikenhof geplaatst. (Foto: aangeleverd)

Wethouder Schoorl en St. Leonardusschool plaatsen bijenhotel in Heemskerk

HEEMSKERK - Wethouder Schoorl en St. Leonardusschool plaatsen vrijdag 8 maart een bijenhotel in Heemskerk. Dat gebeurt op vrijdag 8 maart tussen 10.00 en 11.00 uur.

Insecten en bijen hebben het moeilijk in Nederland. Om ze te helpen plaatsen wethouder Schoorl en leerlingen van groep 4 van basisschool St. Leonardus in Heemskerk een bijenhotel. Locatie is de begraafplaats Eikenhof, Marquettelaan in Heemskerk

Bijenhotels

Wilde bijen worden bedreigd in hun bestaan. Wilde bijen zijn cruciaal voor de productie van ons voedsel. De grootste bedreiging waar de wilde bij mee te kampen heeft, is gebrek aan voedsel en nestgelegenheid. Met een professioneel bijenhotel kunnen wij de bij een gemakkelijk en snel een kunstmatige nestgelegenheid aanbieden.

De aanschaf en de plaatsing wordt georganiseerd door het Natuur en Milieu Educatie Beverwijk Heemskerk en de gemeente Heemskerk, samen met de St. Leonardusschool. Het bijenhotel is een door de stichting Heel Nederland zoemt goed gekeurd model. Het voortbestaan van de bij staat onder grote druk door het grootschalige gifgebruik in de intensieve landbouw en het verdwijnen van nest- en voedselgelegenheid. De Partij voor de Dieren strijdt dan ook voor een gifvrije landbouw.

Meer berichten