Mieke Baltus gaat voor een volgend termijn als burgemeester.
Mieke Baltus gaat voor een volgend termijn als burgemeester. ((Foto: goedheer@xs4all.nl))

Raad wil herbenoeming Baltus

HEEMSKERK - Op 3 juli is Mieke Baltus zes jaar burgemeester van Heemskerk. Dat betekent dat haar termijn bijna verstreken is. De raad van Heemskerk wil echter graag dat zij langer blijft. De raad beveelt haar daarom aan voor een tweede termijn. Dat is op donderdag 28 februari in een bijzondere raadsvergadering besloten.

De aanbeveling van de raad wordt aan de commissaris van de Koning, Arthur van Dijk, gestuurd. Hij stuurt het vervolgens door aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Kajsa Ollongren.

Voor 3 juli 2019 maakt de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties bekend of burgemeester Baltus bij Koninklijk Besluit herbenoemd wordt.

Procedure

Op 11 september vorig jaar is de procedure voor herbenoeming gestart met een gesprek tussen burgemeester Baltus en de (toenmalig) commissaris van de Koning Johan Remkes. Tijdens de raadsvergadering van 27 september heeft burgemeester Baltus bekendgemaakt dat zij graag voor herbenoeming in aanmerking wil komen. De raad heeft daarop een herbenoemingscommissie ingesteld om een aanbeveling te onderzoeken.

Ontzettend blij

Burgemeester Mieke Baltus: "Na in september van vorig jaar te hebben gemeld dat ik graag door wil als burgemeester ben ik ontzettend blij met het vertrouwen dat de gemeenteraad vandaag in mij heeft uitgesproken. Ik heb al eerder gezegd dat ik het eervol vind om burgemeester te mogen zijn van Heemskerk.''

''Met deze steun van de gemeenteraad ga ik nu met volle energie starten aan de tweede termijn in mijn geboortedorp."

Meer berichten