Foto: Aangeleverd

Koningsspelen 2019 bij Heemskerkse Golfclub

HEEMSKERK - De Koningsspelen 2019 in Heemskerk vinden dit jaar plaats op de Heemskerkse Golfclub. Op vrijdag 12 april komen 530 leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 van een aantal basisscholen uit Heemskerk naar de golfclub. Heemskerk heeft daarmee het grootste jeugdgolf-evenement in Nederland, voor deze dag, op haar naam.

In nauwe samenwerking met Team Sportservice Kennemerland zijn de scholen uitgenodigd op de unieke locatie van de Heemskerkse Golfclub, waar deelgenomen wordt aan de Koningsspelen, voorafgegaan met een, door Jumbo gesponsord, Koningsontbijt.De spelletjes worden hoofdzakelijk met als thema golf gehouden, daarnaast zijn er algemene spellen ter bevordering van bewegen en teamwork.

De scholen komen op eigen gelegenheid naar de Heemskerkse Golfclub en zorgen voor 1 begeleider per team van 6-8 leerlingen. De spelletjes zullen voor een deel onder leiding van een golfprofessional staan. Bij de algemene spelletjes zal ook de begeleider een rol spelen voor de uitvoering hiervan. De organisatie is in handen van de Heemskerkse Golfclub, daarbij ondersteund door Team Sportservice Kennemerland. Aan alle ondersteunende leraren, ouders en begeleiders die aan deze Koningsspelen hebben meegeholpen, heeft de Heemskerkse Golfclub, als blijk van waardering, een golfclinic aangeboden.

Meer berichten