Sebb en Niels lezen voor de peuters van de Kangoeroe.
Sebb en Niels lezen voor de peuters van de Kangoeroe. (Foto: Aangeleverd)

Peuters genieten van 'Kikker is kikker'

HEEMSKERK - Op 9 april stond Kindcentrum de Kangoeroe in Heemskerk in het teken van voorlezen. Die ochtend lazen de leerlingen Sebb en Niels van naastgelegen basisschool de St. Leonardus en van BSO de Kangoeroe namelijk voor aan peuters van de opvang.

De peuters genoten van het nieuwe prentenboek 'Kikker is Kikker' van Max Velthuijs. Er werd ademloos geluisterd en met veel plezier gelezen. School, dagverblijf en buitenschoolse opvang werden op deze manier gecombineerd tot een knus geheel. Aan het einde van het mooie verhaal kregen de twee leerlingen een enthousiast applaus van de toehoorders.

Leerlingen

Het boekje is dé titel van 2019 in de leesbevorderingscampagne 'Geef een prentenboek cadeau'. De leerlingen die deze ochtend voorlazen, reikten de eerste stapel boeken uit aan de peuters van de Kangoeroe. Welschap geeft alle gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar, die van de opvang gebruikmaken, het boek 'Kikker is Kikker' cadeau!

Taalontwikkeling

Voorlezen stimuleert niet alleen de taalontwikkeling, maar is ook nog eens heel gezellig en heerlijk om te doen! Voorlezen voor jongere kinderen is een regelmatig terugkerend project bij Welschap. Ook bij de tussen-schoolse opvang wordt voorgelezen door oudere kinderen aan de kleuters. Welschap Kinderopvang zet zich met deze actie in voor leesbevordering en wil benadrukken hoe belangrijk voorlezen is. Het moet voor iedereen mogelijk zijn en daarom ontvangen álle gezinnen met jonge kinderen van Welschap gratis het prentenboek.

Kikker is Kikker verscheen op 5 april 2019 en is voor een klein bedrag te koop in de boekhandel. Op deze manier wordt voorlezen voor iedereen toegankelijk.

Meer berichten