Kunstwerk van Olga Beijer.
Kunstwerk van Olga Beijer. ((Foto: Aangeleverd))

Olga Beijer exposeert in Meerstate

HEEMSKERK - Van 2 tot en met 29 juni exposeert Olga Beijer met haar eigentijdse schilderijen in het verpleeghuis Meerstate in Heemskerk. Olga (woonachtig in Heemskerk) is jarenlang in de gezondheidszorg werkzaam geweest.

Zeegezichten in alle seizoenen

In 2010 begon zij met schilderen. Van de kunstenaar Ruud van Zon kreeg zij haar eerste schilder- en tekenlessen. Ook volgde zij lessen bij Pauline Bakker (kunstenaar in Bergen NH) en werd haar technische kennis verbreed door diverse opleidingen bij Crejat (academie voor volwassenen) in Alkmaar.

Kleurgebruik

Olga haalt haar inspiratie uit de dagelijkse dingen om haar heen en de natuur in het bijzonder. Veel van haar schilderijen vinden hun oorsprong in de omgeving. Het heeft geleid tot het maken van veel strand- en zeegezichten en van het duingebied in alle seizoenen.

''De impressie die het licht en het landschap uitstraalt probeer ik te verwoorden door kleurgebruik. Soms is dat explosief maar soms ook ingehouden'', aldus Olga.

Het overbrengen van sfeer is voor Olga een belangrijk doel. Haar schilderijen zijn veelal impressionistisch. De expositie is in de maand juni dagelijks te bezichtigen in Verpleeghuis Meerstate, Mozartstraat 91 te Heemskerk.

Meer berichten