(Foto: Aangeleverd)

Je bent niet de enige met overgewicht of obesitas…

HEEMSKERK - Maar liefst de helft van alle Nederlanders kampt met overgewicht en 14 procent heeft obesitas. Obesitas is een chronische ziekte en veroorzaakt tal van andere ziekten zoals diabetes, hart- en vaatziekten, gewrichtsklachten, slaapapneu en verhoogt zelfs het risico op kanker. Hoewel obesitas een ziekte is waar (nog) geen genezing voor bestaat, kun je vaak niet op begrip rekenen. Dit kan zorgen voor gevoelens van schuld en schaamte. Geen leuke kleding kunnen kopen, niet naar zwembad, strand of pretpark durven gaan, het liefst jezelf verstoppen. Te dik, eigen schuld? Nee, obesitas is een ziekte Dat wordt uitgelegd op de informatie-avond van RA-Medical op woensdag 12 juni. Locatie: ViVa! Zorggroep Heemstate, Mozartstraat 91 1962 AB Heemskerk. De bijeenkomst duurt van 19.30 tot 21.00 uur.

Info-bijeenkomst op woensdag 12 juni door RA-Medical

''We zien dat veel mensen proberen het overgewicht zelf onder controle te krijgen. Ze denken dat het hun eigen schuld is. Inmiddels is onderzocht waarom lijnpogingen niet helpen. Sterker nog, het blijkt dat je door lijnen uiteindelijk steeds zwaarder wordt'', aldus RA-Medical. Het team van RA-Medical heeft jarenlang ervaring in de begeleiding van mensen met obesitas en begrijpt waar je tegenaan loopt. Dat leggen we je graag uit tijdens de informatiebijeenkomst en we laten zien welke behandelmogelijkheden er zijn.

Onderwerpen

Onderwerpen tijdens infobijeenkomst zijn: Wat is overgewicht, obesitas en wat zijn de oorzaken? Welke behandelingen zijn mogelijk en worden die vergoed door de zorgverzekeraar? Wanneer is een operatie de beste oplossing? Waaruit bestaat de begeleiding van RA-Medical? Wat zijn de resultaten van onze cliënten?

Aanmelden

Je kunt je telefonisch aanmelden, tel: 088 – 8008 590 (iedere werkdag tussen 8.30 – 16.00 uur en vrijdag van 8.30 – 12.00 uur) of door een bericht te sturen naar info@ra-medical.nl.

Natuurlijk zijn ook je naasten en andere belangstellenden van harte welkom. Meer informatie www.ra-medical.nl

Meer berichten