De ADO'20 meisjes onder 17 blijven op niveau spelen.
De ADO'20 meisjes onder 17 blijven op niveau spelen. ((Foto: Aangeleverd))

ADO'20 meisjes in landelijke competitie

HEEMSKERK - Vanaf dit voetbalseizoen organiseert de KNVB voor de meisjes onder 17 een landelijke competitie. Dit om het niveau binnen het meisjes voetbal nog hoger te krijgen. Zoals men weet is het meisjesvoetbal een snel groeiende sport, die nog grote stappen kan maken.

Voetbalclub wil meisjes selectieteams op hoog niveau

ADO'20 werkt hier hard aan mee en heeft in het beleidsplan staan, dat men met de meisjes selectieteams zo hoog mogelijk wil spelen. Sinds december 2019 maken de meisjes onder 17 van ADO'20 deel uit van deze landelijke competitie. De speelsters van trainer Bert Reinhout hebben het afgelopen seizoen kunnen wennen aan het hoge niveau wat vereist wordt.

Uitnodiging

Mooie (uit)wedstrijden werden er gespeeld tegen onder andere Excelsior Rotterdam, FC Eindhoven, Buitenveldert en DSS. Deze week kreeg ADO'20 een uitnodiging van de KNVB om ook het volgend seizoen met de meisjes onder 17 deel te nemen aan deze competitie. Waarin vorig seizoen nog een indeling was van oost en west, zal het in seizoen 2019-2020 gekozen worden voor noord en zuid.

Dit betekent dat ADO'20 uit zal komen in een competitie met: Harkemase boys, Always Forward, Buitenveldert 1 en 2, Kadoelen, DSS, SC 't Gooi, Huizen en Victoria Boys.

Hele competitie

De teams spelen een hele competitie. Dit belooft een geweldige uitdaging te worden voor deze talentvolle speelstersgroep en trainer Bert Reinhout. Denk je dat meisjes voetbal ook wat voor jou is? Stuur dan een mailtje naar meisjescoordinatorado20@gmail.com voor meer info.

Meer berichten