De workshop 'botanische printen, ontwerpen en drukken'.
De workshop 'botanische printen, ontwerpen en drukken'. ((Foto: Picasa))

Beeldende Workshop in Kasteeltuin

HEEMSKERK - Zaterdagmiddag 22 juni is er van 13.00 tot 16.30 uur de workshop beeldende workshop 'botanische printen, ontwerpen en drukken'. Locatie is: Koetshuijs Kasteeltuin Assumburg, Tolweg 9a, Heemskerk. Op een schitterende plek geïnspireerd worden door de natuur en direct onder de bezielende begeleiding van beeldend kunstenaar Ellen van Putten zelf aan de slag. Met de gebruikte technieken slagen zowel beginners als gevorderden erin om verrassende en mooie resultaten te behalen.

Botanische prints zijn een grote trend. Je ziet deze afbeeldingen nu overal in de woontijdschriften, mode en winkels. Mooie behangetjes, posters en stoffen met bladeren, planten, insecten en bloemen. In deze workshop, in het kader van ISOO foto-expositie WONDERLAND, leer je ze zelf maken. De inspiratie haal je direct uit de natuur en de mooie kasteeltuin. Ellen begeleidt je met het ontwerpen van je eigen print, het gutsen (snijden) daarvan in linoleum en daarna het afdrukken. De gebruikte druktechniek linogravure is erg geschikt voor het afdrukken van mooie botanische afbeeldingen in diverse kleurstellingen. Van kaarten en papieren tasjes tot mooie kunst voor boven de bank, het is allemaal mogelijk. Mensen staan verbaasd door het snelle resultaat en de mooie effecten.

Kosten workshop linogravure: € 50. Materiaal, rondleiding en consumptie zijn inbegrepen. Aanmelden: info@cultuurhuisheemskerk.nl

Meer berichten