Op de foto vlnr: Eline van Rijn, Maya Petroutsos, Feico de Jonge en Wessel Treffers. Daar achter Trainer Paul Martens en Daan Piepers.
Op de foto vlnr: Eline van Rijn, Maya Petroutsos, Feico de Jonge en Wessel Treffers. Daar achter Trainer Paul Martens en Daan Piepers. ((Foto: Aangeleverd))

NK tickets voor zwemmers KZC

HEEMSKERK - Van donderdag tot en met zondag aanstaande worden de Nederlandse junioren en jeugdkampioenschappen in het Peter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven gezwommen. Eline van Rijn, Wessel Treffers, Feico de Jonge, Daan Piepers en Maya Petroutsos hebben aan de strenge kwalificatietijden voldaan om in Eindhoven met het nationale langebaankampioenschap mee te kunnen doen.

Eline zwemt de 200m schoolslag en 100m schoolslag, Wessel zwemt de 100m vrijeslag. Omdat Wessel zich voor deze afstand heeft geplaatst mag hij ook de 200m vrijeslag zwemmen. Zowel Feico als Daan hebben zich voor drie onderdelen gekwalificeerd. Feico zwemt de 200m rugslag, 400m wisselslag en 400m vrijeslag. Daan de 50m rugslag, 50m vlinderslag en 100m vrijeslag. Maya mag de 400m vrijeslag zwemmen.

De laatste limieten zijn door de junioren- en jeugdzwemmers op de regiokampioenschappen behaald. Op deze kampioenschappen hebben zowel de junioren en de jeugdzwemmers als de jongste categorie de minioren goede zaken gedaan. Medailles zijn bij de junioren/jeugd bij elkaar gezwommen door Eline van Rijn 3x goud, Wessel Treffers 3x zilver, Feico de jonge 1x goud, 4x zilver en 4x brons, Daan Piepers 4x goud, 3x zilver en 1x brons, Maya Petroutsos 1x brons, Resa Treffers 1x brons, Owen Barker 1x brons en Tycho de Jonge 1x goud, 2x zilver en 1x brons.

Bij de minioren had KZC de hoogste stand in de medaillespiegel. Deze medailles werden bij elkaar gezwommen door Emma Rose Buitenkamp die 4x goud en 2x zilver zwom, Anne Demmers 1x zilver en 1x brons, Bram Loots 4x goud en 1x zilver en Rens Noordover 1x goud, 1x zilver en 3x brons.

Meer berichten