Chloe Booij en Marieke Wolf behaalden resp. een zilveren en gouden medaille.
Chloe Booij en Marieke Wolf behaalden resp. een zilveren en gouden medaille. ((Foto: Aangeleverd))

Gouden sprong TOSS-turnster Marieke Wolf

HEEMSKERK - Afgelopen weekend turnde de 1e divisie het NK in Tilburg. Tijdens de toestelfinale op zondag behaalde Marieke Wolf junior 1e divisie het goud met 2 fantastische sprongen. Ook Chloë Booij junior 1e divisie, die met maar liefst 3 toestelfinales de wedstrijd startte, behaalde zilver op brug met een gouden randje.

Ook Chloë Booij in de prijzen op NK turnen

Patty Bleeker 1e divisie senior mocht ook afgelopen zondag uitkomen voor haar toestelfinale op sprong. Patty sprong haar overslag salto gehurkt en haar 2e sprong overslag hoeksalto zeer goed. Patty heeft echt maximaal geturnd en ondanks dat een 4e plek nooit een fijne plek is, heeft zij wel alles eruit gehaald wat erin zat.

Zaterdag hebben Chloe Booij, Marieke Wolf en Larissa Noll hun meerkamp geturnd. Larissa liet een fantastische vloeroefening zien, met zeer veel beheersing. Op sprong wilde zij haar overslag salto ook sticken, maar dat lukte helaas net niet. Met haar brugoefening ging ze maximaal in met een hele mooie start, maar helaas viel de zolenhandstand net de verkeerde kant op. Ze herstelde zich wel heel erg goed en heeft haar brug goed uitgeturnd. Als laatste ging ze voor een topoefening op balk en dat deed ze ook. Een lekker tempo, straks turnen en bijna een 8 voor de uitvoering was een heerlijk afsluiter van haar NK. Een mooie 25e plek is er één om trots op te zijn als 1e jaar senior.

Brug super

Chloë en Marieke starten hun NK beiden met een goede sprong. Ook brug ging bij beiden super. Helaas moesten ze allebei eerder van balk af dan dat ze gepland hadden, maar wat waren zij sterk om allebei nog het maximale eruit te halen en vloer briljant uit te turnen. Een 4e plek allround voor Marieke Wolf en een 5e plek voor Chloë Booij.

Dit alles betekent dat Marieke en Chloë zaterdag 22 juni in AHOY de AHOY-cup mogen turnen en Marieke mag zondag samen met Irma Warns 2e divisie junior nog de toestelfinale turnen omdat zij beide Nederlands Kampioen zijn geworden tijdens het NK.

Meer berichten