DSS meisjes B1.
DSS meisjes B1. (Foto: Aangeleverd.)

Trotse kampioenen bij Handbalvereniging DSS Heemskerk

HEEMSKERK - De meiden van de B1 en dames 1 zijn kampioen geworden in de buitencompetitie. De B1 zijn zondag 16 juni kampioen geworden. Het was een rommelig seizoen. Tijdens het binnen seizoen zijn er 2 meiden gestopt met de handbal. Daardoor moesten de speelsters weer even hun plek binnen het team vinden.

Motivatie groot bij handbalmeiden B1

Maar ze bleven gemotiveerd. En met de training van Laura Kalverda en de positieve coach Simone van Esch en Regina Barelds hebben de meiden geknokt voor hun kampioenschap.

Afgelopen zondag was het beslissende moment. Alleen met winst zouden ze kampioen worden. Het liep gelijk op tot 5-5. Echt heel spannend. En toen nam DSS het voortouw en wonnen met een overtuigende 17-9. (Van Wijk aan Zee). Het kampioenschap in de pocket!

DSS-dames 1 veld 2019

Na een spannende eerste deel van de buitencompetitie in 2018 stonden dames 1 op een gedeelde eerste plaats met 1 verloren wedstrijd. De tweede helft van de veld competitie werd in het voorjaar van 2019 gespeeld zonder puntverlies. Het team bestaat uit verschillende soorten spelers, recreanten die altijd in de afdeling gespeeld hebben en talenten die in hun jeugd en als senior hoog gespeeld hebben. Deze bijzonder mix zorgt bij het team voor veel speel plezier. En als er plezier in het spel is, is het makkelijker om goede resultaten te bereiken.

Het team bestaat uit (zie foto) staand van links naar rechts: Carina Kleijn, Marjon Zonneveld, Sandra van Dijk, coach Johanneke Kalverda Lianne Tijms, Roos Bleijendaal en Anne Bleijendaal.. Zittend: Bea Welp, Eliana van de Jagt-Kalverda, Marcella Deen, Yvonne Knaap, Tamara Deen en Laura Kalverda.

Yvonne Knaap

Het was voor het team bijzonder omdat het de laatste wedstrijd was van Yvonne Knaap. Yvonne heeft ruim 35 jaar gehandbald in diverse teams en meestal op het hoogste niveau. Ze nam zondag afscheid in een speciaal shirt met voor de tekst "De super aller laatste" en achter de tekst "Nog 1 tje dan".

Naast de kampioenen strijden zowel de meiden van de D1, de C1 en 2 meiden èn de dames1 nog mee voor het NK Beach handball. Op 22 en 23 juni in Blaricum is er een kwalificatie toernooi en wordt bepaald of ze doorgaan naar het NK Beach op 13 en 14 juli in Biddinghuizen. Spannende weken nog voor DSS. Meespelen? Kijk op www.dsshandbal.nl voor meer informatie.

Meer berichten