Veel strijd tijdens het basketball street event.
Veel strijd tijdens het basketball street event. ((Foto: Aangeleverd))

Volop actie tijdens bloedheet Street Event

HEEMSKERK – Het Basketball Street Event, dat afgelopen zaterdag in hartje Heemskerk plaats vond, is weer een groot succes geworden. Met 17 deelnemende teams en een handvol demonstraties en clinics werd het een dag waarop de sport in het middelpunt stond.

Het Street Event, georganiseerd door de Heemskerkse basketballvereniging Mapleleaves, werd dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd. Als grote publiekstrekker gaf een team met Nederlandse ex-basketballinternationals acte de presence. Het werd zweten geblazen voor de mannen, maar dat de sleet er nog niet op zit werd bewezen door de demonstratiewedstrijd tegen het Castricumse Sea Devils te winnen.

Geslaagd evenement

De organisatie spreekt van een geslaagd evenement. "Ondanks de verzengende hitte hebben we een mooi evenement kunnen neerzetten, waarin sport en entertainment centraal stonden." Zo heeft een live Steelband twee rondes door het dorp gemaakt en gaven de meiden van turnvereniging TOSS een spetterende demo. De deelnemers aan de 3x3 wedstrijden verdienen respect, door in de tropische weersomstandigheden volop actie te laten zien.

Vier poules

De muzikale bijdrage van DJ Alex zorgde voor vermaak. De driepunt shoot-out leverde twee deelnemers een Mapleleaves taart van Bakkerij Wim Koelman op.

In vier poules met verschillende leeftijdscategorieën werden de wedstrijden gespeeld. Veel ondernemers in het centrum van Heemskerk sponsorden een team van Mapleleaves en waar in de jongste leeftijdscategorie (U12) het "Slagerij John de Roode" team won, pakte team "KoffieDik" bij U14/U16 de winst. Bij de oudere jeugd pakte het team van "Go-Inn" en een team van Racing Beverwijk de hoofdprijs.

Mooie opkomst

Met de mooie opkomst van de deelnemers en de grote inzet van de vrijwillige organisatie is het Street Event ook dit jaar weer een succes geworden. Het basketball Street Event was niet mogelijk geweest zonder de inzet van de sponsors. De organisatie wil alle sponsoren heel hartelijk bedanken voor hun bijdrage.

Meer berichten