De meiden van DSS doen mee aan het NK beachhandbal.
De meiden van DSS doen mee aan het NK beachhandbal. ((Foto: Aangeleverd))

DSS succesvol op NK beachhandbal

HEEMSKERK - Op het NK beachhandbal heeft DSS D1 een tweede plaats behaald. In de finale verloren ze nipt van Achilles D1. De Dames van DSS C1 en C2 behaalden respectievelijk een 4e en 7e plaats. Aan het NK doen in iedere leeftijdscategorie de 8 beste teams van Nederland mee. Het NK beachhandbal vond op 13 en 14 juli plaats in Biddinghuizen. DSS wist zich dit jaar in twee leeftijdscategorieën te plaatsen. De Dames D1 plaatsten zich als tweede. Ze speelden een ijzersterk toernooi. De verschillen tussen de deelnemende teams waren zeer klein waardoor veel wedstrijden in shoot-outs eindigden. Hierbij was DSS D1 steeds de sterkste. Tot de finale. Toen wist Achilles D1 de shoot-outs beter te nemen, DSS D1 werd tweede. Een knappe prestatie want het team nam voor het eerst deel aan het NK.

Bij de C-junioren wist DSS zich voor het tweede jaar op rij als enige vereniging met twee teams in dezelfde leeftijdscategorie bij de beste acht van Nederland te scharen. Op de eerste dag hadden beide teams wisselende resultaten. Dag twee startte met een directe confrontatie tussen DSS C1 en DSS C2. De wedstrijd werd door DSS C1 gewonnen waardoor zij zich plaatsten voor de halve finales. Helaas was Achilles C1 in de halve finale te sterk. Uiteindelijk eindigde DSS C1 als 4e en DSS C2 als 7e.

Beachhandbal is een relatief jonge sport. De Nederlandse handbalbond heeft als doelstelling dat beachhandbal het traditionele asfalthandbal gaat vervangen. Hierdoor heeft DSS al jaren de wens om een eigen beachveld aan te leggen op Sportpark Assumburg. Er liggen inmiddels vergevorderde plannen om hier een multifunctionele accommodatie van te maken.

Meer berichten