Sopraan Jenneke Oomen.
Sopraan Jenneke Oomen. ((Foto: Aangeleverd))

Jenneke Oomen en mannen ensemble in Dorpskerk

HEEMSKERK- In de zomermaanden juni , juli en augustus is de Dorpskerk aan het Kerkplein 1 in Heemskerk open van 14.30-16.30 uur. Op vrijdagmiddag 9 augustus geeft van 15.30-16.00 uur de vaste organiste Anja van der Ploeg op het prachtige historische Knipscheer-orgel een Inloopconcert waarbij de sopraan Jenneke Oomen en het Mannen Vocaal Ensemble uit Heemskerk hun medewerking zullen verlenen. Zowel het orgel als de vleugel zullen worden bespeeld.

Op het programma staan mooie liederen van A.Vivaldi Domine Deus , van G.F.Händel Where ever you walk , van J.S.Bach ( deel uit het Magnificat) zoals The Rose , van César Franck Het Panis Angelicus, My Lord what a morning, Verder van G.Fauré het Pie Jesu.

Jenneke Oomen maakt deel uit van het Vocaal Ensemble Bamestra Nova (NH ), bestaande uit 12 zangers met een zeer uiteenlopend repertoire van oude klassieke muziek tot Close harmony en Musical. Ze zingt o.a. als soliste in oratoria.Ze heeft een zangpraktijk en is zangcoach bij verschillende koren o.a.bij Muziektheater Thalia en is dirigente van het jeugdkoor Arrival in Wieringerwerf.

Het Mannen Vocaal Ensemble uit Heemskerk is een kleine groep enthousiaste zangers die zich zullen laten horen in een aantal liederen. De groep staat onder leiding van Anja van der Ploeg en zijn dit jaar als groep met elkaar begonnen. Iedereen is van harte uitgenodigd het concert bij te wonen. Er zal na afloop een vrijwillige financiële bijdrage worden gevraagd ter bestrijding van de onkosten.

Meer berichten