Proosten op een voorspoedige bouw.
Proosten op een voorspoedige bouw. ((Foto: Aangeleverd))

Start van de Bouw Feestje Kerklaan 1

HEEMSKERK - Afgelopen vrijdag was het eindelijk zover: Start van de Bouw feest in de Kerklaan 1 in Heemskerk. Het pand van de voormalige muziekschool is inmiddels verkocht aan Stadsherstel Amsterdam en wordt medio 2020 het nieuwe onderkomen van de dagbesteding Stichting Goed voor Elkaar en de 16 appartementen voor jong volwassenen met een beperking komen in handen van de kersverse Stichting Sint Joseph.

Nu de koop rond is kan er begonnen worden met de verbouwing en om dit te vieren werd er een feestje georganiseerd. Om het startschot voor de bouw te geven luidden de 16 toekomstige bewoners en de medewerkers van de dagbesteding gezamenlijk de oude klok die in de toren hangt boven op het gebouw. Om symbolisch een nieuwe periode in te luiden, maar ook als eerbetoon aan Stadsherstel Amsterdam, die met respect voor de historie het pand verbouwt en de monumentale aspecten in ere herstelt.

Na het luiden van de klok werd er een proost uitgebracht op een voorspoedige bouw, zodat als alles naar wens verloopt, de opening gepland kan worden in april/mei 2020. Initiatiefnemers Leo van Heijst en Esther Duineveld kijken tevreden terug op het feest. Het was een gezellige bijeenkomst en spannende, eerste kennismaking voor de toekomstige bewoners en de dagbesteding, met prachtig weer, een lekkere barbecue, spontane speeches en gezellige live muziek. Er moet nog heel veel gebeuren aan het pand en de organisatie, maar na zo'n geweldige start kijken we met veel enthousiasme uit naar de opening volgend jaar.

Meer berichten