Handbalsters DSS ten onder

Het eerste damesteam van DSS.
Het eerste damesteam van DSS. (Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - Zaterdag 7 september was een dag vol handbal in Sporthal de Waterakkers in Heemskerk Overdag werd de zaal gebruikt door de B-jeugd van een aantal topclubs uit Nederland voor het Carla de Groot toernooi. 's Avonds speelde dames 1 van DSS tegen Foreholte uit Voorhout. Het was de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen voor beide ploegen. Het duel werd een valse start voor de Heemskerkse vrouwen want met 26-30 ging Foreholte met de winst naar huis. Foreholte is afgelopen jaar gedegradeerd uit de Eredivisie, dus de tegenstander was direct een goede graadmeter voor de Heemskerksen. De eerste minuten van de wedstrijd ging de stand gelijk op (3-3, 5-5 en 7-7). Het kostte DSS echter aanvallend veel kracht om tot scoren te komen en het antwoord van de ploeg uit Zuid-Holland volgde iedere keer zeer snel. In de omschakeling was de thuisploeg niet scherp genoeg en daardoor werd bij rust tegen een achterstand van 11-15 aangekeken. Na de rust speelde DSS meer als collectief in de dekking. Halverwege de tweede helft had DSS de spanning teruggebracht in de wedstrijd door terug te komen tot een stand van 17-18. Maar verdedigend kregen de speelsters moeilijk grip op de cirkelspeelster van Foreholte die in totaal tien keer wist te scoren. Daardoor liep Foreholte weer uit en was de stand na zestig minuten spelen 26-30. DSS speelt op 12 september een oefenwedstrijd tegen de A-jeugd van VOC uit Amsterdam, 14 september een competitiewedstrijd tegen Westsite in Amsterdam om 20.30 uur en op 19 september oefent het tegen de dames van Zeeburg. De oefenwedstrijden vinden plaats in Sporthal de Waterakkers in Heemskerk om 20.00 uur. Doelpunten: Angelique de Groot (10), Britt van Elsacker (5), Robin van der Slikke (4), Mel Schellevis (3), Jelica Petrovic (1), Yvett van Dijk (1), Murron Ris (1) en Ilse Groot (1).