Scholieren gaan samen in beweging

Algemeen
Op de foto: Ondernemers Sportboulevard Heemskerk en Hotel & Chateau Marquette en de directeur van de Leonardusschool.
Op de foto: Ondernemers Sportboulevard Heemskerk en Hotel & Chateau Marquette en de directeur van de Leonardusschool. (Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - Het nieuwe schooljaar wordt in Heemskerk sportief afgetrapt. Speciaal voor de leerlingen van zes basisscholen in Heemskerk wordt op 17 en 24 september aanstaande een bijzondere sportdag georganiseerd. Dit is het resultaat van een unieke samenwerking tussen ondernemers van Sportboulevard Heemskerk, Hotel & Chateau Marquette en Stichting Tabijn. Namens Stichting Tabijn verzorgt Carla Smits de opening op het Waterakkersterrein, waarna Dance Studio Patty de kick-off doet.

Samenwerking van ondernemers uit Heemskerk

Maar dat is nog niet alles, alle leerlingen van de deelnemende basisscholen krijgen na afloop van de sportdag een Tabijnpas en een boekje vol aanbiedingen. Deze aanbiedingen zijn ter beschikking gesteld door Ruitersportcentrum De Schimmelkroft, Sportcentrum Heemskerk, Dance Studio Patty, Reva Centre, Zwem- en Sportcentrum de Waterakkers, Sauna de Waterakkers, Familierestaurant de Waterakkers en Hotel & Chateau Marquette en gelden voor het schooljaar 2019/2020.

Uniek concept

Sportboulevard Heemskerk is een uniek concept in de IJmond. Van dansschool tot manege en van tennisbaan tot zwembad, je vindt het aan de Kerkweg. Net als Leonardusschool, die al jaren een prettige samenwerking heeft met deze ondernemers. Zo is het initiatief ontstaan om voor het schooljaar 2019/2020 de samenwerking uit te breiden met alle Heemskerkse basisscholen van Stichting Tabijn: Anne Frank School, De Bareel, Otterkolken, Het Rinket, De Vlinder en Leonardusschool.

Achterliggende gedachte

De achterliggende gedachte is om de jeugd te stimuleren om meer te bewegen. Genoeg bewegen zorgt niet alleen voor een kleinere kans op overgewicht, maar het verbetert bijvoorbeeld ook de coördinatie en motoriek van kinderen. Daarnaast heeft bewegen een positieve invloed op het zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde van jongeren. Ook voor de ouders hebben de ondernemers diverse aanbiedingen. Goed voorbeeld doet namelijk volgen. Kortom: samen in beweging!