Finalisten Marquette Classique

Algemeen
Naruhiko Kawaguchi op de piano is één van de finalisten.
Naruhiko Kawaguchi op de piano is één van de finalisten. Foto Gerard Keet

HEEMSKERK - Na de laatste voorstelling in de klassieke concertreeks van Marquette Classique zijn de finalisten bekendgemaakt die de derde zondag van september op Landgoed Marquette Heemskerk strijden om de eerste plaats. Tijdens de finale van Marquette Classique op zondag 15 september gaan Naruhiko Kawaguchi (piano), Gregor Desman (piano) en het duo Pál László Szomora (viool) en Anastasia Kozhushko (piano) het tegen elkaar opnemen.

De jonge talenten, waarvan Pál met zijn 16 jaar de jongste is, hebben afgelopen jaar tijdens de voorstellingen van Marquette Classique de hoogste waardering van het publiek gekregen. Na de optredens van de finalisten worden de prijzen uitgereikt door de burgemeester van Heemskerk, mevrouw. A.E.H. Baltus. Alle drie de finalisten ontvangen een geldbedrag dat mogelijk is gemaakt door hoofdsponsor ABNAMRO. Ook zijn er enkele prijzen beschikbaar gesteld door bezoekers van de concertreeks. In samenwerking met Podia Klassiek is Chateau Marquette in oktober 2018 gestart om Heemskerk en omstreken kennis te laten maken met het vele jonge talent op klassiek gebied. De musici studeren aan het conservatorium en krijgen door dit concept de kans om ervaring op te doen voor publiek.

De finale vindt plaats op zondag 15 september van 10.30 – 13.00 uur op Chateau Marquette, Marquettelaan 34 in Heemskerk. Vanwege de verwachte drukte is aanmelden gewenst zodat alle bezoekers verzekerd zijn van een zitplaats. Na aanmelding via de mail ontvangt u een link om uw kaarten te kopen in de online webshop. De kosten voor de finale zijn €12,50 per persoon, jongeren tot 19 jaar betalen slechts €6,25. Aanmelden voor de finale via e-mail: classique@hotel-marquette.com met daarin het aantal personen.