Heel Heemskerk Tekent 2019

Algemeen
Iedereen kan zich aanmelden voor 'Heel Heemskerk Tekent'.
Iedereen kan zich aanmelden voor 'Heel Heemskerk Tekent'. (Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - Nog even en het is weer oktober. Oktober is wereldwijd de maand van het grote tekenen; The Big Draw. Sinds 2014 worden er in Heemskerk tekenactiviteiten georganiseerd. De stichting Heel Heemskerk Tekent heeft ook voor dit jaar een aantal inspirerende tekenactiviteiten op het programma staan voor iedereen. Tafeltekenen, Samen tekenen we ervoor en natuurlijk de Grote Tekendag.

Dit jaar is voor een andere opzet gekozen en vindt de Grote Tekendag plaats op zaterdag 5 oktober in het centrum van Heemskerk op verschillende verrassende locaties. Nieuw is dat je kunt inschrijven voor een workshop met lunch! Deze tekenarrangementen vinden plaats bij Jack's Bier Café, het Dorrup Grill&Wijn of Grand café Ruysdael. Je kunt kiezen uit: workshop 'Abstract' door Lars de Ruyter, 'Portret achter glas' door Annelies Vessies of 'Stilleven' door Ruud van Zon.
Voor de kinderen is er een speciale tekenactiviteit van Cinekid. Met 'Spring in je tekening' speel je de hoofdrol in je eigen tekening! Maak een tekening van een plek waar je graag wilt zijn en met behulp van green screen techniek word je in je eigen tekening gefilmd bij buurthuis het Spectrum.

'Iedereen kan tekenen' is en blijft het motto van de stichting Heel Heemskerk Tekent. Er doen dit jaar zeven kunstenaars mee die elk een eigen werkplek in de Dorpskerk of bij Goed voor elkaar hebben waar het publiek zich creatief kan uiten. Inspirerend en allemaal anders. Van werken met houtskool, krijt, fineliners in zwart wit of kleur, gummen gutsen en afdrukken maken. Voor de kinderen tot 10 jaar is een speciale krastechniek, Sgraffito in de Dorpskerk. Het tekenfestijn Heel Heemskerk Tekent duurt van 13.00 tot 16.00 uur. Voor de arrangementen dient wel ingeschreven te worden. Meer info: www.heelheemskerktekent.nl.