Eerste prijs voor de Zilvermeeuw

Algemeen
De inzendingen zien er mooi uit.
De inzendingen zien er mooi uit. (Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - Zo'n 80 inzendingen , bloemen en potplanten, doen mee aan de Kennemer Bloemenshow in Buurtcentrum d'Evelaer in Heemskerk. Vier veilingmeesters van Royal Flora Holland hebben deze bloemenpracht gekeurd en op vrijdagavond 13 september heeft de over-all winnaar de wisseltrofee in ontvangst genomen. Kweker Leo Langendijk, met de Symphorcarpos (sneeuwbes) Magical Lemon and Lime, had met 9.46 de allerhoogste in score.

Bij Kennemer Bloemenshow in Buurtcentrum d'Evelaer

De prijs voor de bijzondere teeltprestatie ging naar de Gebr. Molenaar met de Helianthus (zonnebloem) Starburst Panache. Wat opviel waren de prachtige inzendingen in de categorie buitenbloemen die er zeer verzorgd uitzagen, ondanks de warmte en de storm in juli. Ook de zeven inzendingen van de basisscholen met 'het Groene Hart' gekeurd door de veilingmeesters.

Vakmanschap

Gekeken werd naar creativiteit, kleurgebruik en vakmanschap. Het laatste wordt door kinderen al goed opgepakt. De creaties getuigen van een grote betrokkenheid hoe ons voedsel groeit en bloeit.

Basisschool de Zilvermeeuw maakte een prachtig 'bloemstuk' van groentes uit de eigen schooltuin. goed voor een 1e prijs met 9.0 punten.

Activiteiten

Dit weekend zijn er in en om Buurtcentrum tal van activiteiten rond de Kennemer Bloemenshow. Het is zeker de moeite waard om een kijkje te komen nemen. Zie ook www.evelaer.nl voor het programma.

De prijzen: 1e prijs binnenbloem Celosia Argentea 'No 9' 9.42 fa van Egmond; 1e prijs buitenbloem Aconitum napellus 9.42 Jos Beentjes; 1e prijs potplant Astilbe Pearls 9.32 pnt Harry Verduin; 1e prijs lelies Lilium Gatemaco 9.45 A & L Duin.

De bloemencreaties zijn bijzonder.