Verlies tegen Westsite voor DSS

De handbalmeiden van DSS Heemskerk.
De handbalmeiden van DSS Heemskerk. (Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - Het was tegen Westsite de derde wedstrijd in acht dagen voor de handbalvrouwen van DSS uit Heemskerk. De ploeg van trainer/coach Serge ter Horst ging vorige week in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Foreholte ten onder, donderdag in de oefenwedstrijd tegen de A-jeugd van VOC was er opnieuw een nederlaag en afgelopen zaterdag verliet DSS opnieuw het vinyl zonder punten.

De eerste minuten van de wedstrijd ging de stand gelijk op (3-3, 5-5). Maar vervolgens liep Westsite bij DSS weg doordat de Heemskerksen aanvallend een aantal fouten maakten en de Amsterdammers vanuit snelle break-outs wisten te scoren (10-5). DSS wist zich echter terug te knokken tot een stand van 11-9 door een collectief sterke dekking met Sandra van Dijk (op invalbasis terug van zwangerschap) in het middenblok. Halverwege de wedstrijd was de uitspelende ploeg vier punten in het nadeel (13-9). Na de rust ging DSS offensiever verdedigen, maar doordat er onvoldoende rugdekking werd gegeven en de kansen aanvallend ook niet werden afgerond, werd de stand niet ingelopen (20-16). De spanning bleef echter in de wedstrijd door een aantal mooie reddingen van Monique de Vijlder. Na zestig minuten spelen was de stand 22-19 en ging DSS naar huis zonder punten.

Aankomende week zal fanatiek getraind worden om de lijn van verliezen te doorbreken. Donderdag 19 september zal een oefenwedstrijd gespeeld worden tegen de dames van Zeeburg en zaterdag 21 september wordt aangetreden tegen BFC uit Beek. Beide wedstrijden worden gespeeld om 20.00 uur in Sporthal de Waterakkers. Doelpunten: Angelique de Groot (8), Britt van Elsacker (3), Kim de Ruyter (3), Melissa Wilmsen (2), Maxime Sinnige (1), Robin van der Slikke (1), Murron Ris (1).