Handbalvrouwen DSS laten punten liggen in Albergen

De handbalvrouwen van DSS hebben de zege laten liggen in het Overijsselse Albergen. Toch blijven zij optimistisch. (Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - Vorige week werd er een overwinning uit het vuur gesleept bij het gepromoveerde VELO (25-26). Zaterdag 5 oktober werd afgereisd naar Albergen (Overijssel) om te spelen tegen het andere team dat nieuw in de competitie is, namelijk De Tukkers. Het werd een zwaar potje handbal dat door de Heemskerkse vrouwen nipt verloren: 27-26.

Op papier stonden De Tukkers er beter voor

Op papier stonden De Tukkers er beter voor dan DSS, maar dat betekende niet dat de handbalsters van DSS zich bij voorbaat gewonnen zouden geven. Dat leek de eerste tien minuten van de wedstrijd echter wel het geval. Er werd niet scherp begonnen en daardoor kwam DSS op een achterstand van 3-0. Dat kwam met name door een niet goed functionerende dekking. Maar langzaam werd dit steeds beter opgepakt en daarmee knokte de ploeg van trainer/coach Serge ter Horst zich terug. Bij 9-9 was de stand weer gelijk, toch liet DSS De Tukkers een aantal keer op snelheid komen, waardoor ze bij rust weer tegen een achterstand van vier punten aankeken (15-11).

Na de rust had DSS het zwaar. In totaal kregen zij acht keer een twee minuten tijdstraf tegen, dat impliceert dat de Heemskerkse ploeg zestien minuten met een man minder in het veld stond. Daarnaast floot de arbitrage een aantal keer voor een onterechte loopfout en keurde een doelpunt goed die niet over de doellijn ging. Ter Horst wond zich daar over op, de scheidsrechters vonden dit ongepast en stuurde hem na een tweetal waarschuwingen met een rode kaart het veld af. Keepster Monique de Vijlder hield haar team in de race door diverse sensationele reddingen te verrichten, zij stopte in het laatste kwartier een hoekworp, een break-out én 3 penalty's. Chapeau! DSS speelde de laatste zes minuten van de wedstrijd in ondertal én zonder coach. Toch bleven zij de Tukkers op de hielen (19-18, 23-22,26-25). De getoonde vechtlust mocht echter niet baten en DSS verliet het veld in Albergen zonder punten na een verlies van 27-26. Zaterdag 12 oktober wordt gespeeld tegen Greenpark Aalsmeer in Sporthal de Waterakkers om 20.00 uur. Doelpunten: Angelique de Groot (9), Melissa Wilmsen (5), Britt van Elsacker (5), Robin van der Slikke (4), Murron Ris (2) en Britte Leenstra (1).