Versierde gitaar voor ambassadeur

Algemeen
De ambassadeur van El Salvador (2e van links). Geheel links Arie Winklaar van de organisatie. Rechts van de ambassadeur: de wethouders Schoorl van Heemskerk en  Niele van Beverwijk.
De ambassadeur van El Salvador (2e van links). Geheel links Arie Winklaar van de organisatie. Rechts van de ambassadeur: de wethouders Schoorl van Heemskerk en Niele van Beverwijk. (Foto: Leo Tillmans)

HEEMSKERK/BEVERWIJK - Aan de vijfde editie van het Gitaarfestival IJmond, afgelopen zondag, was er een goed doel gekoppeld. Er werd geld ingezameld voor 'Gitaren voor El Salvador', om de jeugd daar meer bij het maken van muziek te betrekken. De actie is opgezet samen met 'Musicians Without Borders', een organisatie die wereldwijd muziek propageert op plekken waar politieke spanningen aanwezig zijn zoals in het Midden-Oosten, Afrika en Midden-Amerika. De ambassadeur van El Salvador (zie foto) en in Nederland wonende mensen uit El Salvador waren hierbij present, om het goede doel te ondersteunen. Hij ontving een versierde gitaar, uit handen van Arie Winklaar van de organisatie en de wethouders van Heemskerk (Aad Schoorl) en Beverwijk (Hanneke Niele).