DSS sluit seizoen winnend af in Twello

Een selfie van de DSS-meiden, gemaakt na de laatste zege van het seizoen.
Een selfie van de DSS-meiden, gemaakt na de laatste zege van het seizoen. Foto: Aangeleverd

HEEMSKERK - DSS reisde voor de laatste wedstrijd van het handbalseizoen af naar het Gelderse Twello. Daar trof het Fit&Fun/Voorwaarts. Deze ploeg had voor aanvang van de wedstrijd de promotie naar de Eredivisie al op zak. Dat betekende echter niet dat DSS zich makkelijk gewonnen zou geven.

De Heemskerkse ploeg zag er bij voorbaat tegen op om een wedstrijd te spelen zonder hars (vanaf volgend seizoen is spelen met hars verplicht, ook in de Eerste Divisie), maar de dames wilden het seizoen graag op een positieve manier afsluiten door een goede wedstrijd te spelen. En dat gebeurde …. de eerste minuten speelde DSS ijzersterk en kwam op een 0-4 voorsprong. Deze voorsprong kon tot halverwege de eerste helft goed worden vastgehouden (6-9). Toch sloop Voorwaarts langzaam dichterbij en bij de 10-10 leek de thuisploeg DSS te gaan overlopen. De Heemskerkse dames speelden de laatste fase van de eerste helft slordig in de aanval met als gevolg balverlies, waar Voorwaarts van profiteerde. Daardoor was de stand bij rust 19-14.

Na pauze speelde Voorwaarts met mandekking, maar door deze tactiek kregen hoekspeelsters Melissa Wilmsen en Natasja de Vries en cirkelloopster Murron Ris meer ruimte. DSS liep weer in tot een stand van 22-19. De thuisploeg wist zich geen raad met de perfect opererende verdediging van DSS met als sluitpost Monique de Vijlder. DSS werkte op een mooie manier de achterstand weg (22-22). Daarna was het stuivertje wisselen met een stand van 25-24 en 26-27. Met nog vier minuten te spelen was de score 30-29 en vervolgens wist DSS met een fantastische dekking en samenspel in de aanval nog twee keer te scoren.

De speelsters van DSS en begeleiding gaan nu genieten van een welverdiende rustperiode van drie weken om vervolgens te starten met de voorbereiding van het beachhandbalseizoen. Doelpunten DSS: Melissa Wilmsen (7) Angelique de Groot (7), Murron Ris (5), Floor Bos (4), Natasja de Vries (4), Britt van Elsacker (3) en Jet van der Kolk (1).

Het handbalseizoen zit erop. Het eerste damesteam heeft zich met een keurige 9e positie gehandhaafd in de landelijke Eerste Divisie. Het was een pittig seizoen voor de jonge ploeg die een krappe bezetting had met als gevolg een hoge belasting en een aantal blessures.

Afgelopen week heeft er overleg plaatsgevonden tussen de speelsters, begeleiding en het bestuur. Daarin is het wederzijdse vertrouwen uitgesproken om volgend jaar met het grootste deel van het team en trainer/coach Serge ter Horst door te gaan.

Op dit moment zijn er speelsters van buitenaf die hebben aangegeven interesse te hebben om zich bij het eerste team van DSS te voegen. Tevens is er mogelijk aanvulling uit de andere dames teams en is er doorloop van jeugdspeelsters.Zodra de planning met betrekking tot de voorbereiding van het nieuwe seizoen bekend is en ook welke speelsters zich definitief bij het team zullen aansluiten, zal dit op de DSS-website en de social media van DSS gepubliceerd worden.