Gouden Dagen naar de Lentetuin

Algemeen
De ouderen genieten in de Lentetuin in Breezand.
De ouderen genieten in de Lentetuin in Breezand. Foto: Aangeleverd

HEEMSKERK - Op de locaties van ViVa! Zorggroep in Heemskerk staan wensbomen van Gouden Dagen. Hierin kunnen alle ouderen woonachtig in Heemskerk hun wens ophangen. De wensbomen staan in Meerstate, Heemswijk, Waterrijck, Sint Agnes en Westerheem. Ook in het gezondheidscentrum op het Maltezerplein staat een wensboom. De heer Dwarswaard had zijn wens in de wensboom van Westerheem opgehangen. Op 28 februari vertrok hij met vrijwilliger Bob en zijn vrouw naar de Lentetuin in zijn geboorteplaats Breezand. Een rit langs de lagere school en de ouderlijke woning mocht natuurlijk niet uitblijven. Uiteraard riep dit allerlei herinneringen op. Daarna naar de Lentetuin. Prachtig vonden ze de tentoonstelling en de presentatie van de telers. Het echtpaar ontmoette ook nog enkele familieleden en goede bekenden. "Heel hartelijk bedankt voor de mooie middag met de gezellige begeleiders" aldus het echtpaar.

Vrijdag 15 maart vierde Gouden Dagen samen met het Uitbureau in Westerheem een NLDoet-dag. Wandelen met na afloop een high-tea stond op het programma. Om 14.00 uur vertrokken 27 ouderen met evenveel vrijwilligers richting de kinderboerderij. Ondertussen werden in het restaurant de tafels feestelijk gedekt. Bij terugkomst kon iedereen genieten van de heerlijke High-tea die deels gesponsord is door stichting "Goed voor Elkaar". We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde NLDoet-dag met een leuke enthousiaste groep vrijwilligers.

Op 21 maart organiseren we in Meerstate een Rollatordag van 14.00 tot 16.00 uur. Medipoint zal de rollatorcheck doen. Daarna worden de rollators schoongeboend door de leerlingen van het Kennemer College en kunnen de eigenaren ze samen met de leerlingen gaan 'pimpen'. Dit alles natuurlijk onder het genot van een hapje en een drankje. Het gaat hierbij vooral om de gezelligheid. Mevrouw Knollenburg wil eens heerlijk verwend worden bij de schoonheidsspecialiste. Schoonheidssalon Time Out heeft aangeboden deze wens te sponsoren. De wens van mevrouw Knollenburg gaat op 27 maart in vervulling.

Op 28 maart wordt de VIP-tafel van Gouden Dagen neergezet in Westerheem. Daar treedt vanaf 14.30 uur het Smartlappenkoor op. De VIP-tafel is alleen bestemd voor de ouderen die zelfstandig wonen. U kunt zich hiervoor opgeven bij Jolanda van Dam, tel.: 06-22913188 (ma t/m vr 9.00-12.00 uur).