Het smaakt bij Wijn en Druif!

Lezers-actie
Afbeelding
Foto: Reinder Weidijk Fotoqrafie

BEVERWIJK - Wie 'Wijn en Druif' in Beverwijk binnenwandelt, loopt zo een woonkamer binnen. De houten vloer en gezelligheid die de wijnwinkel aan de Zeestraat 16 uitstraalt, nodigen menigeen uit om er plaats te nemen en diverse wijnen en delicatessen te proeven. De zaak van eigenaar Pascal Weidijk in Beverwijk is sinds 1 maart 2018 open maar geniet in de regio al wel de nodige bekendheid. Pascal is inmiddels alweer 5 jaar bezig met zijn grote liefde 'wijn'.

Pascal, in het dagelijks leven brandweerman in Velsen, is content dat hij zijn hobby in Beverwijk met 'Wijn en Druif' kan uitoefenen. De zaak kent een bijzonder breed assortiment wijnen en delicatessen. "Maar we zijn wel gespecialiseerd in het land Portugal. We hebben heel wat Portugese wijnen, tien verschillende Portugese ports, Portugese kazen, blikjes tonijn en sardientjes, likeuren uit Portugal. Wat dat betreft zijn we uniek", vertelt hij.

Portugal is voor hém 'het land van de wijn'. Pascal komt er al jaren. "Inderdaad. Toen ik er voor het eerst kwam, werd ik direct verliefd op het land. Sindsdien kom ik er heel wat jaren. Ik heb daar zoveel geleerd en gedaan en mag me zo langzamerhand 'wijnexpert' van Portugal noemen. Het is een prachtig land", benadrukt hij.

Behalve de specialisatie in Portugal, scoort de zaak van Pascal ook goed op het gebied van delicatessen. "Onze balsamico, azijnen, fuet-worsten die uitstekend passen bij de wijnen, verschillende soorten kazen en mooie olijfoliën mogen er zeker zijn. De mensen komen er graag voor langs en onze deur staat altijd voor iedereen open.''

Wijn en Druif-Wijnwinkel en Delicatessen, Zeestraat 16 te Beverwijk, tel: 0251-294383, info@wijnendruif.nl, www.wijnendruif.nl.