De spelers van ADO'20 zaterdag 1 zijn dolblij na het behalen van de titel.
De spelers van ADO'20 zaterdag 1 zijn dolblij na het behalen van de titel. (Foto: Aangeleverd)

'Het is een mooi stel, hoor'

HEEMSKERK - Dit seizoen is ADO'20 gestart met een zaterdag-1, een initiatief van enkele oud-zondag-selectiespelers. En dan gelijk kampioen worden, is wel een hele mooie prestatie. Beverwijk-1 leek lange tijd de beste papieren te hebben, maar na de winterstop was ADO'20 veruit de beste ploeg in deze competitie. Afgelopen zaterdag kon het kampioenschap binnengehaald worden, tegen Kennemers-1 moest minimaal 1 punt gepakt worden. Het moest dus gaan gebeuren. Het was druk op sportpark de Vlotter, zeker 300 supporters hadden de weg naar de Vlotter gevonden.

ADO'20 zaterdag-1 kampioen

De aftrap was echter nog maar net genomen, toen de Kennemers de bal veroverde, de vrij staande spits werd gevonden, die de bal beheerst langs keeper Koen Burger schoof, 0-1. Toen was wel even stil op het sportpark, het zal toch niet...? Maar al snel kwam het voetbal terug bij de mannen uit Heemskerk. En was het wachten op de gelijkmaker. In de 18e minuut volgde dat. Jurre Fatels gaf de bal mooi mee op Levi Dam, deze weet Ramon vd Helm te vinden, en de spits van ADO'20 schiet hem gemakkelijk binnen, 1-1.

Spanning van de gezichten af, ook bij de supporters, die nu vol achter ADO'20 gingen staan. In dit gedeelte van de wedstrijd waren het enkel 'de superezels' die aan het voetballen waren. Na een half uur kwam hiervoor de beloning. Jan Welboren gaf een listig balletje op Ramon vd Helm, en weer wist de spits van ADO'20 de bal binnen te schieten: 2-1. Nu was het voor iedereen wel duidelijk, de Kennemers ging op deze zaterdag echt geen twee keer scoren. Haal de schaal alvast maar te voorschijn! Ja, natuurlijk ging de wedstrijd nog door en waren er ook een aantal behoorlijke kansen. Zoals een hakbal van Mick Fatels werd nog net van de lijn gehaald. Maar het was eigenlijk wel duidelijk: ADO'20 hoefde niet meer en de Kennemers geloofde het ook wel.

Het was dan ook een super moment toen de scheidsrechter affloot, de champagne kon knallen en de officiële uitreiking kon beginnen. De mannen van trainer Peter Kersbergen en zijn assistent Marco Kroes hadden het geflikt. Vaste vlagger Jos Fatels maakte zelfs een vreugdedansje. En vaste omroeper Piet vd Meij sprak de legendarische woorden: "Het is een mooi stel, hoor." Het feest ging nog een flink aantal uurtjes door. En zo hoort het ook als je kampioen bent....

Meer berichten