De toppers van TOSS: v.l.n.r.Patty Bleeker, Chloe Booij, Larissa Noll, Bibi Meijer en Marieke Wolf.
De toppers van TOSS: v.l.n.r.Patty Bleeker, Chloe Booij, Larissa Noll, Bibi Meijer en Marieke Wolf. (Foto: Aangeleverd)

Goud voor Chloë Booij van TOSS Heemskerk

HEEMSKERK - Afgelopen weekend heeft Turnvereniging TOSS uit Heemskerk weer een spannende wedstrijd neergezet tijdens de halve finale in Varsseveld. Daarbij heeft Chloë Booij goud gegrepen. Een geweldige prestaties van deze jonge Heemskerkse topturnster.

Voor Yindee Sahit uit de instap N1 was het haar eerste halve finale in haar turncarrière. Yindee eindigde als 20e. Bij de junioren turnde Marieke Wolf en Chloë Booij uit 1e divisie een hele goede wedstrijd. Marieke Wolf behaalde een 8e plaats. Haar beste oefening turnde zij op sprong, naast haar tsukahara turnde zij haar nieuwe sprong yourchenko. De sprong leverde Marieke naast haar meerkampfinale ook een toestelfinale sprong op. Chloë Booij heeft het goud in ontvangst mogen nemen, ze heeft alle vier haar toestellen zeer fantastisch neergezet. Naast haar meerkampfinale heeft Chloë ook nog eens drie toestelfinales behaald op balk, vloer en brug.

Senioren

Bij de senioren 1e divisie hebben Patty Bleeker, Bibi Meijer en Larissa Noll moeten strijden in een zeer sterk deelnemersveld. Patty Bleeker turnde een mooie brug oefening, op balk turnde zij haar beste oefening van het seizoen. Ook op vloer liet Patty een prachtige oefening zien. Ook deed Patty een prachtige overslag salto en een tsukahara. Helaas redde ze de meerkampfinale net niet, maar daarmee behaalde ze wel een toestelfinale op sprong.

Bibi Meijer was helaas nog niet hersteld van haar enkelblessure en heeft niet haar volledige programma kunnen draaien. Haar enige hoop was een brugfinale, waar ze afgelopen jaren heeft laten zien dat ze tot de beste van Nederland behoorde uit de 1e divisie. Een sterke stabiele balkoefening, een mooie vloeroefening, waarin ze nog even snel een element toevoegt zonder dit getraind te hebben en als laatste een keurige sprong. Helaas behaalde Bibi niet genoeg punten om door te stromen naar de finale. Bibi heeft wel bewezen hoe sterk ze mentaal is.

Larissa Noll heeft tijdens deze wedstrijd haar beste balkoefening laten zien van dit seizoen, een spetterende vloeroefening en ook op sprong een goede tsukahara en overslag salto neergezet. Verrast maar zeker welverdiend behaalde ook Larissa Noll een finaleplaats en eindigde op de 9e plaats.

Meer berichten