Aanleg van de Kasteeltuin

Algemeen
Nico Brantjes.
Nico Brantjes. Foto: Aangeleverd

HEEMSKERK - Nico Brantjes, voormalig hoofd groenvoorziening gemeente Heemskerk en ontwerper van de kasteeltuin, neemt, dinsdag 21 mei om 20.00 uur mee in zijn ervaring over de ontwikkeling van een bijzondere kasteeltuin bij slot Assumburg in Heemskerk.

Lezing van Nico Brantjes over Assumburg

Heemskerk nam rond het jaar 1997 het besluit het gebied bij kasteel Assumburg een groene invulling te geven. Bij de aanleg van het park, dat er voor een groot deel nu ligt, werd destijds ook de reconstructie van een formele tuin uit de 18e eeuw gepland. Deze tuin is nu aangelegd en werd in juni 2011 geopend. In de tuin bevindt zich ook een boomgaard met historisch fruit, een rosarium en een groente- en kruidentuin.

Deze unieke tuin bij het kasteel werd rond 1700 in Franse stijl aangelegd. Op dezelfde plek achter het kasteel is deze pronktuin opnieuw aangelegd. Niet alleen voor de gemeente Heemskerk maar ook daarbuiten krijgt deze unieke (tuin)architectuur aantrekkingskracht.

Om u deelgenoot te maken van de ontwikkeling van deze historische tuin in het park Assumburg/Oud Haerlem geeft Nico een presentatie en zal daarbij zijn studie, de gemaakte keuzes en voorstellen toelichten. Hij vertelt u over de problemen maar ook over zijn verrassende ervaringen bij het tot stand komen van het park Assumburg/Oud Haerlem en in het bijzonder de kasteeltuin tot op heden. Iedereen welkom vanaf 20.00 uur in het Koetshuijs. Entree gratis.