Het nationaal team van de Salomonseilanden.
Het nationaal team van de Salomonseilanden. ((Foto: Aangeleverd ))

Semi-interland ADO'20 tegen Salomonseilanden

HEEMSKERK - Op 22 mei ontvangt ADO'20 het nationaal team van de Salomonseilanden (een eilandengroep in de Stille Oceaan) voor een semi-interland die om 19.30 uur van start gaat. Het nationale voetbalelftal is van 14 mei t/m 3 juni op trainingskamp in Nederland. Het doel is: klaarstomen voor de Pacific Games.

Ploeg van oud-Feyenoorder Wim Rijsbergen in Heemskerk

Het gaat niet alleen om voetbal, er is ook aandacht voor interactie met kinderen en cultuur. Spelers van de Salomon's eilanden spelen op ludieke wijze tegen 101 spelers/speelsters van ADO'20 JO8 en 11 en MO8 en 11. Hilariteit en vrolijkheid zijn gegarandeerd! Op de Salomonseilanden maakt dansen een belangrijk deel uit van de cultuur. Na de wedstrijd vindt er een traditionele dansvoorstelling plaats in de kantine, waarbij enkele spelers hun danskunsten in traditionele outfit zullen vertonen. In Heemskerk, net als in elke plaats waar het team zal spelen, worden door Salomonese internationals basisscholen bezocht. Tijdens deze Solomon School Days gaan kinderen met hen in gesprek en maken ze kennis met de eilandbewoners en hun cultuur.

Onder leiding van bondscoach Wim Rijsbergen en zijn assistent Jan van Deinsen zal het team tijdens het trainingskamp trainen op hoog niveau en zeven oefenwedstrijden spelen tegen Nederlandse amateurteams. Dat is op de eilandengroep niet mogelijk op dit niveau en in korte tijd. De meeste spelers zijn nog nooit buiten Oceanië geweest. Het trainingskamp wordt georganiseerd door de Netherlands Oceania Support Foundation, dat zich inzet om het voetbal in de Pacific te ontwikkelen. Wim Rijsbergen is geen onbekende en heeft 28 interlands gespeeld. Daarna trainde hij o.a. FC Volendam, FC Groningen en NAC Breda, voordat hij zijn carrière een internationaal vervolg gaf. Hij werkte vervolgens in Chili, Saoedi-Arabië en Mexico.

De Pacific Games kunnen het best gezien worden als de Olympische Spelen van de Pacific. Dit jaar vindt de zestiende editie van de Pacific Games plaats in Samoa van 7 t/m 20 juli. Sporters uit 24 eilandstaten gaan met elkaar de strijd aan in 27 verschillende sporten. Het voetbaltoernooi is een van de belangrijkste onderdelen van de Games. De Salomonseilanden behoren tot de topfavorieten. Samen met andere regionale grootmachten als Nieuw-Caledonië, Tahiti, Fiji, Vanuatu en Papoea Nieuw Guinea zullen ze gaan strijden om het goud. Ook al staan de Salomonseilanden relatief hoog op de FIFA-ranking, de verschillen tussen de toplanden zijn klein. Het zal daarom erg spannend worden wie er met het goud vandoor gaat.

Meer berichten