Elke week komen de "Heroes" bij elkaar.
Elke week komen de "Heroes" bij elkaar. ((Foto: Aangeleverd))

Kwartfinales 'Cruyff Court'

HEEMSKERK - Afgelopen woensdag 8 mei werden de landelijke kwartfinales georganiseerd van het Cruyff Court 6 vs 6 toernooi in Heemskerk. BuurtsportCoach/Cruyff Coach Bart Neeft van Team Sportservice Kennemerland is samen met Emile van der Wal van Welschap vooraf gestart met een groep jongeren, de Heroes of the Cruyff Court , om dit toernooi te organiseren. Elke week kwamen de "heroes" bij elkaar om het hele draaiboek in elkaar te zetten en alle side events te organiseren.

Vanwege de slechte weersvoorspelling is er uitgeweken naar sporthal 2 van de Waterakkers om de wedstrijden te kunnen spelen. Al vroeg waren de Heroes aanwezig om alles klaar te zetten.

Bij de opening geven Heroes demonstratie freestyle voetbal

Naast het begeleiden van de wedstrijden (scheidsrechters) en het bemannen van de wedstrijdleiding was er een MC aanwezig die de hele dag voor een gezellig sfeertje zorgde, side events werden neergezet en beheerd naast het veld.

Men kon daar schieten op een snelheidsmeter en er was een wedstrijd hooghouden. Rick's fruit was bereid gevonden om een gezonde versnapering te verzorgen in de pauze.

Tijdens de opening, met een demonstratie freestyle voetbal van de Heroes, werd door elk team de respectvlag getekend en schudde men elkaar de hand.

Winnende meisjes

Om 14.30 klonk het startsein en de wedstrijden gingen van start. De teams waren de winnende meisjes en jongens uit de voorrondes van het Cruijff Court 6 vs 6 toernooi in Velsen, Haarlem, Beverwijk en Heemskerk.

Na een middag met mooi en sportief voetbal ging de finale bij de meisjes tussen de Bareel (Heemskerk) en Pleiaden (Velsen). Na een spannende wedstrijd wisten de Pleiaden te winnen met 1-0. Bij de jongens ging de finale tussen de Anne Frank (Heemskerk) en Pionier (Velsen). Waar de Anne Frank in de voorrondes nog verloor van de Pionier, wonnen ze de finalewedstrijd met 1-0.

De Respect award ging bij de meisjes naar de Witte leeuwinnen uit Beverwijk en de jongens van Roekoegang uit Haarlem. Deze 4 teams mogen op 8 juni a.s. de IJmond vertegenwoordigen bij de landelijke halve finales in Volendam.

Meer berichten