De Tata – Kids of Steel Run in 2018.
De Tata – Kids of Steel Run in 2018. ((Foto: Aangeleverd))

Sportieve uitdaging in Tata – Kids of Steel® Run

HEEMSKERK - Kinderen die op zoek zijn naar een sportieve uitdaging kunnen op zondag 23 juni in Heemskerk weer deelnemen aan de Tata – Kids of Steel® Run. Hardloopervaring is geen vereiste. Het evenement is erop gericht om kinderen in een ontspannen sfeer een sportieve ervaring te bieden. Ouders mogen meelopen met hun kinderen.

Jeugd in IJmond komt behoorlijk aan z'n trekken

De hardloopwedstrijd maakt onderdeel uit van de 38e editie van de Tata Steel Marquetteloop. Kinderen tot en met 15 jaar kunnen het tegen elkaar opnemen op de 1.300 en 3.300 meter. Tata Steel is sinds 2006 hoofdsponsor van de Tata Steel Marquetteloop, die jaarlijks ruim 2.000 deelnemers trekt.

Sponsormogelijkheden

In 2019 zijn meer sponsormogelijkheden mogelijk dan eerder. Lokale ondernemers zijn hiervoor benaderd. En voor iedere deelnemer wordt geadviseerd om hardloopuitrusting bij de plaatselijke ondernemers te kopen. Zo houdt men met elkaar het Heemskerkse centrum in stand.

Volle gang

De voorbereidingen in aanloop naar de Marquetteloop zijn in volle gang. Het bestuur heeft er zin in. "De Tata Steel Marquetteloop is al jaren een begrip in Heemskerk. Ben jij er al klaar voor? Zet 23 juni in je agenda, want dit evenement is van ons allemaal", aldus het bestuur.

Deelname aan de Marquetteloop met je collega's of klanten, is een ervaring die je nog lang bijblijft. Doe mee met een bedrijfsteam (minimaal vier personen) en je wordt met zorg ontvangen, je krijgt na afloop een drankje en een hapje bij de Waterakkers en elk winnend team op de 7, 14 en 21,1 km wordt gehuldigd en krijgt een beker. Hoe dan ook, er wordt een VIP-gevoel gecreëerd voor ieder bedrijfsteam dat meeloopt...

Hardloopvereniging

De eigen hardloopvereniging van Tata Steel, de Tata Steel Runners, zal ook aan de start verschijnen. Alle kinderen ontvangen voor de start een hardloopshirt en na afloop is er voor iedereen een fraaie medaille.

Tata – Kids of Steel® is een initiatief van het staalbedrijf om kinderen bewust te maken van het belang van een gezonde levensstijl. Beweging, sport en aandacht voor gezonde voeding staan daarin centraal. De Tata – Kids of Steel® Run start op de Jonkheer Geverslaan. Inschrijven kan via voorinschrijving (zie website: http://www.avdem.nl/marquetteloop) of op de dag zelf (tot 15 minuten voor de start) in De Waterakkers.

Facebook

Op Facebook (@TataSteelMarquetteloop) is meer informatie over het evenement te vinden, evenals hardlooptips.

Programma

Programma Tata – Kids of Steel® Run: 10.15 uur: 1.300 meter voor kinderen tot en met 7 jaar; 10.45 uur: 1.300 meter voor kinderen tot en met 12 jaar; 11.05 uur: 3.300 meter voor kinderen tot en met 15 jaar.

Het evenement is erop gericht om kinderen in een ontspannen sfeer een leuke ervaring te bieden

Meer berichten