Stop Poverty biedt veilig water om een gezond bestaan op te bouwen.
Stop Poverty biedt veilig water om een gezond bestaan op te bouwen. ((Foto: Aangeleverd))

De Groene Ezel schenkt €10.000 aan Stop Poverty

HEEMSKERK - Stop Poverty is werkzaam in Oeganda en India. Deze organisatie heeft een schenking gekregen van 10.000 euro, bedoeld voor een waterproject in Oeganda. Eenderde van de bevolking in Oeganda heeft nog steeds geen toegang tot veilig drinkwater. Stop Poverty biedt veilig water om een gezond bestaan op te bouwen. De schenking komt van Kringloopwinkel De Groene Ezel in Heemskerk.

Stichting werkzaam in Oeganda en India en komt op voor veilig water

Veilig drinkwater is de basis voor een eerste stap naar een beter en gezonder leven. Investeren in water is van levensbelang. De eerste waterinstallatie die door sponsoring van Stop Poverty werd gebouwd stamt uit 2009. Sinds de beschikbaarheid van deze waterinstallatie zijn ziektes als buikloop, dysenterie en cholera naar bijna nul gedaald!

Inmiddels hebben zij de afgelopen jaren voorzien in diverse waterinstallaties in kansarme gemeenschappen in het Jinja district. De hulp van Stop Poverty bestaat ook uit het trainen van nieuwe en bestaande (dorps)watercomités, het managen van lokale watervoorzieningen, het verzamelen van kleine bijdrages voor het gebruik van het water en het informeren van de gemeenschap. Dit zorgt voor duurzame, veilig en betrouwbare watervoorzieningen in hun hele werkgebied.

''Deze donatie kunnen wij doen dankzij onze klanten en een ieder die spullen bij ons inlevert'' , aldus Kringloopwinkel Heemskerk De Groene Ezel. Deze kan men vinden aan de Lijnbaan 12-14 in Heemskerk.

Meer berichten