Chayenne van Breemen (derde van rechts) tussen de schoolkinderen uit de groep van haar broertje Jayden.
Chayenne van Breemen (derde van rechts) tussen de schoolkinderen uit de groep van haar broertje Jayden. ((Foto: Aangeleverd))

Leerlingen De Zevenhoeven rennen voor KiKa

HEEMSKERK - In de komende editie van de Tata Steel Marquetteloop in Heemskerk, lopen de kinderen van basisschool De Zevenhoeven voor Stichting KiKa. De school heeft aan dit evenement een sponsorloop gekoppeld voor het goede doel.

Op zondag 23 juni tijdens de Tata Steel Marquetteloop

"Wij ervaren nu van dichtbij wat voor impact kanker heeft op een kind en zijn familie. Maar ook de omgeving van een kind met kanker. Een kind uit groep 4 heeft lymfeklierkanker en zit volop in de onderzoeken en behandelingen. Ondanks deze zware tijd zien wij een vrolijk kind dat graag naar school toe komt." Aldus Bianca van Erkelens, schoolleider van De Zevenhoeven.

Het gaat om Jayden die dus in groep 4 zit. Zijn zus, Chayenne van Breemen, die in groep 8 zit, kwam met het idee om de Marquetteloop te koppelen aan een sponsorloop voor KiKa.

Donatie

De organisatie van de Marquetteloop en het team van de school staan volledig achter dit idee en de donaties stromen momenteel binnen. De organisatie van de loop heeft zelfs een donatie toegezegd. Op de dag van de Marquetteloop, zondag 23 juni, wordt er door de organisatie een cheque aan haar overhandigd met het bedrag wat uiteindelijk is opgehaald.

Vanuit de donaties werft KiKa fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd.

'Wij ervaren nu van dichtbij wat voor impact kanker heeft op een kind en zijn familie'

Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker. Iedereen kan op basisschool De Zevenhoeven een donatie doen of dat kan via de speciale website van KiKa: https://www.actievoorkika.nl/de-zevenhoeven-rent-voor-kika.

Meer berichten