Studenten rijden in een zonneauto in Australië en komen dit vertellen in de bieb van Heemskerk.
Studenten rijden in een zonneauto in Australië en komen dit vertellen in de bieb van Heemskerk. ((Foto: Hans-Peter van Velthoven))

3500 kilometer dwars door Australië

HEEMSKERK - In negen jaar tijd 7 keer wereldkampioen. Hoe doen de studenten van de TU Delft dat? Zij komen het zelf vertellen. En wel op woensdag 19 juni in de bibliotheek in Heemskerk.

Het Vattenfall Solar Team heeft als doel de wereld te inspireren op het gebied van high-end technologieën en het promoten van duurzaamheid door het gebruik van duurzame energie. Dit willen zij bereiken door te winnen op verscheidene Solar Challenges zoals de Bridgestone World Solar Challenge in Australië of de Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika. Het team heeft dan ook maar één doel: de wereldbeker weer mee naar Delft nemen. De combinatie van high-end technologie, duurzame energie en de spanning van de race geeft de visie van het team perfect weer: zij racen om de huidige mogelijkheden op het gebied van techniek te laten zien en te inspireren tot een duurzame toekomst.

Tijdens deze presentatie vertelt een teamgenootje van het huidige team over de geschiedenis van solar team, krijg je een sfeerimpressie van de afgelopen races en worden er uiteraard vragen beantwoord. De presentatie is in de bibliotheekvestiging Heemskerk, aanvang 20.00 uur. Entree €10, bibliotheekleden €7,50.

Meer berichten