Hoe werkt een vliegtuig?
Hoe werkt een vliegtuig? ((Foto: PR ))

Lezing voor kinderen, hoe werkt een vliegtuig

HEEMSKERK - Op zondag 30 juni 2019 is het luchtoorlogsmuseum Fort Veldhuis, gelegen aan de Genieweg 1 te Heemskerk, geopend voor het publiek. Om 14.00 uur is er een Kinderlezing "Hoe werkt een vliegtuig?"

Wat doet de vleugel van het vliegtuig? Hoe wordt het vliegtuig bestuurd? Hoe kan men een licht vliegtuig bouwen terwijl het toch heel sterk is? Deze en andere vragen worden op de kinderlezing beantwoord door spreker Hans Walrecht. Daarna kunnen de kinderen aan de hand van zelfgevouwen vliegtuigjes ervaren hoe je een vliegtuig kunt besturen. Het museum zelf biedt veel materiaal waarin de werking van een vliegtuig te herkennen is. Het programma is alleen voor kinderen, in de leeftijd van ongeveer 10-12 jaar. Maar hun ouders kunnen natuurlijk ondertussen in het museum rondkijken!

Het Fort

Het Fort bij Veldhuis is onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Het fort is een van de oudste en grootste forten van deze stelling.Het fort is gelegen aan de Genieweg 1, 1967 PS Heemskerk. De ligging van het fort is op de grens van Heemskerk en Zaanstad. Toegang: Volwassenen € 3,50, kinderen van 8 tot 12 jaar, € 2,50, kinderen jonger dan 8 jaar gratis. Openingstijden: van mei tot en met oktober alle zondagen van 11.00 uur – 17.00 uur.

Meer berichten