Komende zaterdag vindt in Heemskerk het 3 tegen 3 Basketball Street Event plaats.
Komende zaterdag vindt in Heemskerk het 3 tegen 3 Basketball Street Event plaats. ((Foto: aangeleverd))

Komende zaterdag: 3x3 basketbalspektakel in Heemskerk

HEEMSKERK - Afgelopen week vond op het Amsterdamse Museumplein de FIBA World Cup 2019, het wereldkampioenschap 3 tegen 3 basketbal (3x3), plaats. Twintig mannen- en vrouwenteams streden in de 'basketbalarena', omringd door het Stedelijk, Van Gogh en Rijksmuseum, onder fantááástische weersomstandigheden tegen elkaar tijdens de Urban Sports Week Amsterdam. 3x3 basketbal is een opkomende Olympische spectaculaire snelle tak van sport en een grote publiekstrekker. Helaas werden zowel de Nederlandse mannen als vrouwen in de poulefase uitgeschakeld.

FIBA World Cup 2019 in Amsterdam grote inspiratiebron

In het verlengende daarvan organiseert basketbalvereniging Mapleleaves zaterdag 29 juni voor de vijfde keer het eigen Basketball Street Event, in hartje Heemskerk. Ook hier worden vooral 3 tegen 3 wedstrijden gespeeld. "Maar er is meer", verwoordt Robert Malestein namens de organisatie. "Een selectie van oud-basketbalinternationals komt naar Heemskerk om rond 12.00 uur op het Nielenplein een spectaculaire demonstratiewedstrijd te spelen. Het zal een unieke ervaring zijn om deze ex-topsporters live in actie te zien."

Malestein vervolgt: "Sport en entertainment gaan hand in hand. Dat hoort bij 3x3 basketbal. Om 11.30 uur en 13.00 uur zal een mobiele steelband zijn opwachting maken in het winkelcentrum. Zij zullen voor de nodige sfeer zorgen en samen met mascotte T-Rex van eredivisionist ZZ Leiden een ronde door het dorp maken. Dansstudio DansTuin en turnvereniging TOSS gaan tussendoor voor de nodige actie zorgen. Het geheel wordt muzikaal ondersteund door DJ Alex. Een in Nederland uniek drie op een rij spel, gebouwd door een talentvol lid van Mapleleaves, zal het Basketball Street Event een bijzonder tintje geven." Inschrijven kan nog tot en met donderdag 27 juni. Hoofdmoot zijn de wedstrijden die gespeeld worden in de verschillende leeftijdscategorieën, jeugd en senioren. Op het Nielenplein spelen zij tussen 10.00 en 17.00 uur de 3 tegen 3 basketbalwedstrijden.

Zie www.basketballstreetevent.nl

Meer berichten