Het zomerfestival Marquette wordt altijd goed bezocht.
Het zomerfestival Marquette wordt altijd goed bezocht. ((Foto: Aangeleverd))

Genieten op Zomerfestival Marquette

HEEMSKERK- Al enige jaren bundelen Zomerpodium Heemskerk en PWN met succes hun krachten om op het prachtige landgoed Marquette een middag lang een festival neer te zetten waar jong en minder jong geniet en aangenaam verrast wordt. De creativiteit en kunstzinnigheid van Zomerpodium Heemskerk worden gecombineerd met leerzame en leuke activiteiten over landgoed Marquette en over natuur en water van PWN. Het festival staat bekend om z'n ongedwongen sfeer en biedt een ieder de mogelijkheid om een middag lang op het festival te genieten van muziek, theater, kleinkunst en beeldende kunst te midden van prachtige natuur. De toegang is gratis.

Zomerpodium en PWN organiseren evenement voor negende keer

Dit jaar organiseren Zomerpodium Heemskerk en drinkwaterbedrijf en natuurbeheerder PWN voor de 9e keer gezamenlijk het Zomerfestival Marquette op het prachtige landgoed Marquette. De Stichting Zomerpodium Heemskerk kan dankzij de bijdragen van de gemeente Heemskerk, de gemeente Beverwijk en trouwe sponsoren voor de 19e keer op rij hoogwaardige kunst en cultuur aanbieden aan de inwoners van Heemskerk en omgeving.

Vrijwilligers

Stichting Zomerpodium Heemskerk organiseert met uitsluitend vrijwilligers het kunst- en cultuuronderdeel van het festival, waarbij onder andere wordt samengewerkt met lokale ondernemers en Heemskerk FM, dat de hele middag uitzendt vanaf het festivalterrein. De live muziek, het (straat)theater en de te bewonderen schilderkunst is zo divers als verrassend.

Selectie

Een kleine selectie: Martijn Jasper, muzikaal talent uit Heemskerk dat internationaal stevig aan de weg timmert, zal als eerste het podium op het Rondeel betreden. Crêpe de la bête op het zijveld levert een spectaculaire voorstelling met (lucht) acrobatiek, jongleren, humor en niet te vergeten; crêpes en op de oprijlaan en bij de poort lopen sprinkhanen en stokstaartjes vrij rond. Vanaf de entree tot het landgoed, over de prachtige oprijlaan lopend, tot de Rozentuin en het Rondeel, kun je je kunnen laven aan (straat)theater en geweldige live muziek.

Je kunt je laven aan straattheater en geweldige live muziek

PWN heeft ook voor deze gelegenheid haar PWN Paviljoen weer in de Oude Moestuin opgebouwd. Hier maak je onder andere kennis met het kraanwater, maar dan anders. Je komt veel te weten over het zuiveren van kraanwater door het spelen van het 'Kraanwater Graag'-spel. De PWN boswachters geven informatie over natuur, water en het landgoed.

Deel je foto

Daarnaast kunnen bezoekers een leuke foto laten maken en deze delen via social media. Uiteraard is alles ook dit jaar weer vrijblijvend én gratis.

Programma

Het Zomerfestival Marquette vindt plaats op zondag 21 juli van 12.30 uur– 17.30 uur. Het programma is onder meer te lezen op www.zomerpodiumheemskerk.nl.

Meer berichten