Ferdie en Zahra op Bali.
Ferdie en Zahra op Bali. ((Foto: Luwi))

Zahra en Ferdie genieten op Bali

BEVERWIJK/HEEMSKERK/BALI - Het is vakantietijd en veel mensen trekken eropuit. Zo ook de 24-jarige Zahra Duijn uit Beverwijk en de 33-jarige Heemskerker Ferdie Broeke. Het duo viert sinds vorig weekend vakantie op Bali, waar beiden veertien dagen zullen verblijven. Ze zijn voor het eerst op dit Indonesisch vakantie-eiland.

Beiden hebben 'wat' met de Gordel van Smaragd

Een echte Wijkse zoals Zahra is, en een geboren en getogen Heemskerker als Ferdie, gaat dat wel samen? "Ja hoor", glimlacht Zahra. ,,Vaak wordt gezegd dat Beverwijkers en Heemskerkers elkaar niet kunnen luchten, maar wij hebben het hartstikke leuk samen. We zijn alweer een poos bij elkaar. Hebben eerst samengewoond in Santpoort, toen is het even uitgegaan. Vervolgens zijn we weer samen bij elkaar gekomen en verhuisden we naar een leuke woning in Heemskerk, op de grens met Beverwijk."
Dat het tweetal deze zomer op Bali is terechtgekomen, is wel bijzonder. Zahra: "Ik wilde eigenlijk door Azië badpacken. Ik ben al eens een keer in Thailand geweest, dat beviel prima. Zodoende dacht ik: bij een volgende keer wil ik rondtrekken." Maar Ferdie dacht er anders over. "Ik had mijn vakantie willen doorbrengen op Ibiza. Daar wilde ik graag heen. Uiteindelijk hebben we voor Bali gekozen. Een beetje de gulden middenweg. Ja apart, hé", lacht Ferdie hartelijk.
Ferdie heeft Indische roots, zijn ouders komen uit Surabaya. Zahra's opa heeft in het voormalig Nederlands-Indië als KNIL-militair gediend. Beiden hebben dus 'wat' met de Gordel van Smaragd. Zahra: "Als ik ergens op vakantie ben, bereid ik me er wel op voor maar dat heb ik deze keer niet gedaan. Dat is anderzijds wel weer leuk. Je wordt hier 'overwhelmed' door eten, geuren en kleuren, maar ook uitlaatgassen en riolering. Ik houd er wel van."
Ferdie: "Er hangt ook een serene rust. Ik ruik hier heel sterk de geuren en kleuren. Dat grijpt me. De geur van de natuur is bijvoorbeeld heel sterk aanwezig, vind ik. Maar we voelen ons er wel 'senang' bij."

Bent u ook ergens op vakantie en hebt u een bijzonder verhaal, mail het ons, liefst met foto. Wie weet komt u ook bij ons in de krant: redactie.koz@rodi.nl.

Meer berichten