'Koffiegasten' naar Volendam, op 26 augustus.
'Koffiegasten' naar Volendam, op 26 augustus. ((Foto: Aangeleverd))

'Gouden Dagen' heeft wensen vervuld

HEEMSKERK - De wens van de heer Van Ooijen begon met een lunch bij de Patatoloog, waarna er een bezoek werd gebracht aan de tuinen bij Bickershof. De heer Van Ooijen heeft daar zelf ook een tuin gehad. De voor hem bekende plekken werden bezocht en in combinatie met het mooie weer en de ontmoeting met een aantal bekenden genoot hij met volle teugen. Met een mooie bos zonnebloemen vertrok hij weer huiswaarts.

Tijdens de Gouden Koffie, het zogenaamde Buurtbakkie met Welschap Welzijn, hadden een aantal 'koffiegasten' aangegeven naar Volendam te willen. Maandag 26 augustus hebben we hun wens vervuld. Ook de mensen die deze wens in één van de wensbomen hadden opgehangen gingen mee.

Gids in klederdracht

Aangekomen in Volendam kregen ze eerst een lunch bij restaurant Pieterman. Daarna maakten ze kennis met hun gids in klederdracht en nadat de geschiedenis van de Volendamse klederdracht werd verteld, kregen ze een rondleiding door dit dorp. Helaas was het niet mogelijk naar de Palingrokerij te gaan, maar de Experience in het voormalige Hemeltje was ook erg leuk. Moe, mede door het warme weer, maar met heel veel leuke, opgedane indrukken vertrokken ze rond 16.30 uur weer naar hun eigen dorp; Heemskerk.

Woensdag 28 augustus is de wens van mevrouw Beentjes vervuld. Zij is naar het strand geweest. Volgende week kunt u lezen hoe zij haar strand(mid)dagje heeft beleefd.

Het Buurtbakkie in de Betsy Perkhof was een leuke samenwerking tussen Welschap Welzijn, het Sociaal Team en Gouden Dagen. De opkomst was groot. We hebben informatie gegeven over sociaal werk in de wijk, over de mogelijkheden wensen aan te geven bij Gouden Dagen en het Sociaal Team informeerde de bewoners over hun werk en wat ze voor iemand kunnen betekenen. Het was een succesvolle, gezellige middag.

Op 6 september zetten we de VIP-tafel neer in Sint Agnes. De laatste dag van de kermis wordt gevierd met Erwin Fillee. Wilt u hierbij aanwezig zijn dan kunt u zich opgeven bij Jolanda van Dam via telefoonnummer 06-22913188 (ma t/m vr van 9.00 tot 14.00 uur). Aanvang 14.15 uur. De VIP-tafel is alleen voor de zelfstandig wonende ouderen in Heemskerk.

Ouderen met elkaar verbinden en een leuke dag bezorgen

Om ouderen met elkaar te verbinden, ze een leuke dag te bezorgen en de eenzaamheid onder deze doelgroep te bestrijden, nodigt Gouden Dagen ze uit om hun wens in één van de vele wensbomen op te hangen. In Heemskerk staan deze wensbomen op de locaties van ViVa Zorggroep: Sint Agnes, Waterrijck, Westerheem, Meerstate en Heemswijk en in het Zorgcentrum op het Maltezerplein. Info: www.goudendagen.nl.

Meer berichten