DSS handbalsters houden punten in eigen huis

De overwinningsselfie van de DSS-handbalsters.
De overwinningsselfie van de DSS-handbalsters. (Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - Zaterdag 12 oktober speelde DSS tegen Greenpark/Aalsmeer. Om 20.00 uur ging de wedstrijd in Sporthal de Waterakkers van start. De handbalvrouwen van DSS deden het prima, want met een 24-19 overwinning bleven de punten in Heemskerk.

In de dekking begon de thuisploeg sterk, maar aanvallend lieten zij een aantal kansen liggen. Daardoor ging de stand de eerste minuten gelijk op, desondanks had DSS op dat moment de beste en meest overtuigende acties. Halverwege de eerste helft hadden de Heemskerksen een gaatje van drie punten geslagen. Vervolgens scoorden zij twee keer uit een penalty, een keer uit een break-out en werd een kans vanuit de hoek benut waardoor de stand na dertig minuten 12-6 was. De ploeg wilde dit spel en deze stand de tweede helft graag vasthouden, en wist dat daarvoor alle focus nodig was; Aalsmeer zou zich namelijk niet zomaar gewonnen geven. DSS speelde slim, met voldoende rust en de dekking stond als een huis. Toch kon Aalsmeer hier en daar een punt sprokkelen door een individuele (schot)actie. Trainer/coach Serge ter Horst kon gedurende de tweede helft een aantal wisselingen in de opstelling doorvoeren waardoor bijna alle speelsters minuten hebben kunnen maken. Uiteindelijk wonnen de Heemskerksen met 24-19 en daar waren zij erg blij mee aangezien dat hen op een 8e positie (van de 14) in de stand brengt. Volgende week wordt gespeeld tegen PSV in Eindhoven om 20.30 uur.

Doelpunten: Melissa Wilmsen (7), Britt van Elsacker (6), Sandra van Dijk (2), Robin van der Slikke (2), Maxime Sinnige (2), Angelique de Groot (2), Murron Ris (1), Mel Schellevis (1) en Ilse Groot (1).