De acht studenten onder wie Sara Vredenburg uit Heemskerk.
De acht studenten onder wie Sara Vredenburg uit Heemskerk. ((Foto: Donna Gijsman))

Benefietgala voor Sonja uit Kameroen

HEEMSKERK - De Heemskerkse Sara Vredenburg van Hogeschool Leiden organiseert samen met zeven andere studenten, namens MIVA, een benefietgala voor Sonja. Sonja is een heldin uit Kameroen. Met dit evenement zamelen de studenten geld in om een auto voor haar te kopen. Op vrijdag 1 november opent De Spreng in Oude Wetering om 19.00 uur haar deuren voor bezoekers van heinde en verre.

Heemskerkse studente Sara Vredenburg zamelt geld in voor goed doel

Met een indrukwekkende speech opent één van de studenten de avond. Het belooft een bijzondere en waardevolle avond te worden. Een avond waar bezoekers genieten van live-entertainment, met onder andere jazzband De Swing Kings, Zingen met Wim Loos, Kameroense hapjes en een veiling. Een avondvullend programma vermaakt de gasten en zorgt ervoor dat zij om 23.00 uur met een volmaakt gevoel weer huiswaarts gaan.

Het onderwerp van het benefietgala is Sonja: een vrouw uit Kameroen die kinderen weer een toekomst geeft. Kinderen met een beperking krijgen in Kameroen de stempel “vervloekt”. Er ligt een taboe op het helpen van deze kinderen en daarom zien veel ouders daarvan af. Sonja weet ouders over te halen om de kinderen tóch de zorg te geven die zij verdienen.

Met een auto kan zij veel meer kinderen helpen

Zo bezorgt zij kinderen een mooiere toekomst. Door de slechte infrastructuur is het gevaarlijk om de gezinnen per motor te bezoeken. Met een auto kan zij veel meer kinderen helpen. Het doel van de studenten is daarom zo veel mogelijk geld voor haar ophalen, zodat zij een wagen kan rijden.

De kaartverkoop voor het evenement is gestart op woensdag 2 oktober. Kaarten zijn te koop via de website (studentenvanhsleid.wixsite.com/benefietgala) en kosten 12,50 euro per stuk. Voor kinderen tot 12 jaar geldt een gereduceerd tarief van 5 euro. Kunt u niet komen, maar wilt u toch iets voor Sonja betekenen? Doneren kan via de website. Hier is tevens meer informatie over het evenement, over MIVA en over Sonja.

Meer berichten