Muziekconferentie voor basisonderwijs

Nieuws
In het Kennemer Theater is er op 7 november een muziekconferentie. (foto aangeleverd)
In het Kennemer Theater is er op 7 november een muziekconferentie. (foto aangeleverd) rodi.nl

HEEMSKERK/BEVERWIJK - Op woensdagmiddag 7 november organiseren Cultuurhuis Heemskerk en ABC Cultuur Beverwijk gezamenlijk een muziekconferentie in het Kennemer Theater in Beverwijk.
Meer dan 140 leerkrachten uit het basisonderwijs hebben zich inmiddels aangemeld. Door middel van inspirerende workshops en andere activiteiten worden leerkrachten basisonderwijs uit Heemskerk en Beverwijk geïnformeerd over- en geïnspireerd voor de waarde die muziek op school heeft. Ook kunnen leerkrachten tijdens deze middag ervaringen uitwisselen met muziekonderwijs.
In Heemskerk heeft inmiddels de helft van de basisscholen structureel muziek op het lesrooster staan. Het gaat hierbij om de Bareel , Anne Frankschool, Rinket, Zevenhoeven, Tweespan en de Leonardusschool. Deze scholen worden bij hun programma’s ondersteund door Cultuurhuis Heemskerk door middel van advies, het inzetten van vakdocenten en een aanbod van geschikte voorstellingen en workshops voor de leerlingen.
In Beverwijk nemen zeven scholen deel aan het Cultuureducatie project ABC Cultuur, dat ontwikkeld is door het Centrum voor de Kunsten Beverwijk. In dit project wordt professioneel cultuuronderwijs (disciplines muziek, dans, theater en beeldend) verankerd in het lesprogramma voor groep 1 t/m 8.
Leerkrachten kunnen 7 november kiezen uit een groot aanbod aan muziekworkshops waaronder Bodypercussie, spelen met boomwhackers, zingen in de klas of Samba percussie. Ook zijn er workshops dans, is er een uitwisselingssessie voor cultuur coördinatoren en kunnen scholen zich laten informeren over een gratis dans-app die via het digibord in de klas kan worden afgespeeld.
Deze muziekconferentie is een vervolg op de eerste succesvolle editie van afgelopen jaar. Gezien het enthousiasme van de scholen zal de conferentie de komende jaren op het programma blijven staan.